12. 01. 2023 - 08:09
DOŽIVIO SRČANI UDAR NA TERENU, OTKRIVENO U KAKVOM JE STANJU:...
907
Shares
DOŽIVIO SRČANI UDAR NA TERENU, OTKRIVENO U KAKVOM JE STANJU: Na utakmici bio KRITIČNO, doktori objavili kako je sad

DOŽIVIO SRČANI UDAR NA TERENU, OTKRIVENO U KAKVOM JE STANJU: Na utakmici bio KRITIČNO, doktori objavili kako je sad

12. 01. 2023 - 08:09
0
Shares

Damar Hamlin je pušten na kućno liječenje nakon što je doživeo srčani udar prije samo devet dana.

Manje od 10 dana nakon što je pretrpeo srčani udar tokom NFL utakmice, igrač Bafala Damar Hamlin, pušten je iz bolnice i nastaviće oporavak kod kuće. Nakon niza ispitivanja zdravstvenog stanja igrača, utvrđeno je da je iz dana u dan sve bolje i da može da nastavi liječenje izvan bolnice. "Završili smo seriju testova, a u konsultaciji sa timskim ljekarima uvereni smo da Damar može biti bezbjedno otpušten. Rehabilitaciju ćemo nastaviti kao i put ka potpunom oporavku", rekao je glavni doktor u bolnici gde se nesrećni igrač liječio.

Stravične scene vidjeli smo 2. januara kada se 24-godišnjak srušio na meču između Bafala i Sinsinatija. Nakon starta Tija Higinsa, Hamlin je ustao, ali nakon samo nekoliko trenutaka kolabirao je, ljekari su konstatovali srčani udar i utakmica je momentalno prekinuta.

Medicinski tim je odmah utrčao, a nedugo zatim i kola hitne pomoći su se našla na terenu gdje je igraču urađena reanimacija poslije čega je odvezen u bolnicu. Prve vijesti nikako nisu bile dobre, a Bafalo Bilsi su saopštili da je Hemlin u kritičnom stanju. Međutim nakon nekoliko dana situacija se popravila, a nakon što je prošao sveobuhvatnu medicinsku procjenu i niz kardioloških, neuroloških i psiholoških pretraga pušten je na kućnu njegu.

(MONDO)

Učitaj još novosti