06. 01. 2023 - 16:59
GOTOVO JE, DOGOVOREN I MODEL OTPLATE! Joško Gvardiol pravi...
907
Shares
GOTOVO JE, DOGOVOREN I MODEL OTPLATE! Joško Gvardiol pravi TRANSFER ŽIVOTA, bolje od ovog nije moglo

TREBAO BI POJAČATI REAL MADRID

GOTOVO JE, DOGOVOREN I MODEL OTPLATE! Joško Gvardiol pravi TRANSFER ŽIVOTA, bolje od ovog nije moglo

06. 01. 2023 - 16:59
0
Shares

Buka oko transfera Joška Gvardiola iz RB Leipziga u neki od najvećih svjetskih klubova malo se stišala u posljednje vrijeme, ali talijanski stručnjak za tržište transfera Alfredo Pedulla tvrdi kako je to normalno. Kaže kako je riječ o zatišju pred oluju koju su namjerno stvorili zainteresirani klubovi kako bi si dali malo vremena za odvagnuti cijelu situaciju.

Jer 120 miliona eura nije malen iznos, a toliko će navodno biti potrebno za otkupiti ugovor Joška Gvardiola ove zime. Pedulla tvrdi kako defanzivac Vatrenih poslije zimskog Mercata više neće živjeti u Liepizigu, nego na jednoj od tri nove adrese, London, Manchester ili Madrid.

Chelsea je ponudio 80 miliona eura, Real je poslao ponudu od 90 miliona eura, ali i ostvario prvi značajniji kontakt s njegovim predstavnikom, koji je Kraljevima pobliže objasnio kako stoje stvari. Najprije su dobili obavijest kako će morati podebljati ponudu za 30 miliona eura i čini se kako im to neće biti problem jer su dogovorili i model isplate.

Real bi odštetu isplatio u dvije rate, 60 miliona eura svaka, a Real bi mu ponudio plaću od šest miliona eura po sezoni. To je čak tri miliona eura manje od onoga što mu je na godišnjoj razini spreman isplaćivati Chelsea, ali Joško bi navodno radije zaigrao za Real Madrid.

Navodno, ne isključivo radi Luke Modrića, ali jasno je kako bi u slučaju njegove odluke da zaigra u Madridu, kapiten Vatrenih imao veliku posredničku ulogu u tom poslu.

Učitaj još novosti