02. 01. 2023 - 15:59
RIBARI NA STADIONU, ZA ZADATAK IMAJU SAMO JEDNO: Nerealna...
907
Shares
RIBARI NA STADIONU, ZA ZADATAK IMAJU SAMO JEDNO: Nerealna scena viđena je na meču Lens - PSG

LIGUE 1

RIBARI NA STADIONU, ZA ZADATAK IMAJU SAMO JEDNO: Nerealna scena viđena je na meču Lens - PSG

02. 01. 2023 - 15:59
0
Shares

Lens igra sezonu iz snova. U derbiju Ligue 1 klub sa sjevera Francuske je na senzacionalan način stigao do pobjede nad favorizovanim PSG-om rezultatom 3:1.

Na stadionu Bollaert-Delelis je mjesto vladala je spektakularna atmosfera. Kapaciteta je oko 40.000 gledatelja, a jedna od njegovih glavnih karakteristika je blizina tribina i terena.

Gledatelji u prvim redovima mogu gotovo dotaknuti igrače kada će se pripremaju da izvedu prekid. Posebno je situacija napeta kada se igraju derbi mečevi.

Ne postoje fiksne mreže koje odvajaju tribine od igrališta, pa se moraju poduzeti poseben mjere sigurnosti na utakmicama koje predstavljaju veći rizik za sigurnost igrača.

Protiv PSG-a vidjeli smo zanimljivu scenu Svaki put kad bi se dogodio prekršaj u blizini tribine, dva člana osiguranja stadiona pristupila su akciji s prijenosnom mrežom koja bi se koristila kao štit u slučaju da navijač baci neki predmet prema igraču gostiju.

To se odlično moglo vidjeti kod slobodnog udarac s lijeve strane napada PSG-a i u gužvi koja se desila na kraju prvog poluvremena.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Lens je na kraju odigrao vrhunski meč i slavio zasluženu pobjedu i prišli su vodećem PSG-u na -4 te ukoliko nastave u ovakvom ritmu se opravdano mogu nadati Ligu prvaka. 

Krcate tribine mogle su uživati u odličnoj predstavi svojih ljubimaca, a posebno je bio lijep treći gol kojeg je postigao Claude-Maurice nakon genijalne asistencije Opende koji je povratni pas odigrao petom.

Upravo je Openda prvo ime Lensa ove sezone. Ljetos je plaćen 10 miliona za transfer iz Club Bruggea i za sada je zaista sjajan. Trenutno je na učinku od devet golova i asistencije.

S druge strane, PSG je upisao prvi poraz u sezoni. Neigranje Lionela Messija i Neymara se pokazalo kao kobno za goste iz prijestolnice. 

Učitaj još novosti