01. 01. 2023 - 08:30
TOPNICI ZAISTA ŽELE NASLOV, POSLALI SENZACIONALNU PONUDU:...
907
Shares
TOPNICI ZAISTA ŽELE NASLOV, POSLALI SENZACIONALNU PONUDU: Arsenal krenuo po PONAJBOLJEG NAPADAČA PLANETE

KARIM BENZEMA NA METI TOPNIKA

TOPNICI ZAISTA ŽELE NASLOV, POSLALI SENZACIONALNU PONUDU: Arsenal krenuo po PONAJBOLJEG NAPADAČA PLANETE

01. 01. 2023 - 08:30
0
Shares

Karim Benzema će na kraju sezone postati slobodan igrač jer mu ugovor sa Real Madridom ističe upravo na ljeto, a čini se da neće ostati u Španiji.

Naime, obzirom na to da je od ljeta slobodan igrač Benzea već od 1. januara može pregovarati sa timovima kako bi dogovorio svoj naredni angažman.

Kako prenose španski mediji jedna zvanična ponuda je već stigla na adresu Real Madrida za Karima Benzemu, a poslao ju je Arsenal.

Upravo oni žele da dovedu trenutno najboljeg igrača na svijetu, a osim njih interes, ali bez zvanične ponude pokazao je Manchester United.

Trener Arsenala, Mikel Arteta, želi da dovede još jednom pravog napadača jer je Gabriel Jesus povrijeđen, a izbor je pao na Karima Benzemu.

Benzemi se navodno sviđa ideja u prelasku u Premiership, te mu sviđa projekat Arsenala, te bi mogao biti pojačanje za Topnike.

Kako prenose španski mediji, Arsenal već u januaru želi da dovede Benzemu kako bi im pomogao u trci za tituli prvaka u Engleskoj.

Sa druge strane iz Real Madrida ga žele zadržati do kraja sezone, ali znaju da će teško doći do produžetka saradnje.

Tako je navodno najizglednije da će u januaru biti dogovoreno da se Benzema na kraju sezone pridruži Arsenalu kao slobodan igrač.

Da produži saradnju sa Real Madridom Benzema traži dosta veću platu, te ugovor na dvije godine, ali to mu nisu spremni pružiti iz Real Madrida.

Benzema je propustio Svjetsko prvenstvo zbog povrede, ali se oporavio i prije kraja Mundijala, te je spreman za nastavak sezone.

Učitaj još novosti