08. 12. 2022 - 15:56
Ronaldo začepio usta kritičarima i odbranio čast kapitena i...
907
Shares
Ronaldo začepio usta kritičarima i odbranio čast kapitena i lidera: Vanjske sile nas neće razbiti

Ronaldo začepio usta kritičarima i odbranio čast kapitena i lidera: Vanjske sile nas neće razbiti

08. 12. 2022 - 15:56
0
Shares

Nakon pisanja portugalskih medija da je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo zaprijetio napuštanjem reprezentacije jer nije bio starter u utakmici osmine finala SP-a u Kataru, kapiten Portugala demantovao je te tvrdnje i poslao jasnu poruku uoči duela protiv Maroka.

Nakon objavljene informacije, očigledno lažne, prvobitno se oglasio Nogometni savez Portugala koji je demantovao pisanje medija, a nakon svega se oglasio i Ronaldo te poslao vrlo snažnu poruku pred nastup u završnici Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Grupa koja je toliko povezana da bi je vanjske sile razbile. Nacija previše hrabra da bi dopustila da je uplaši bilo koji protivnik. Ekipa u pravom smislu te riječi, koja će se boriti za svoje snove do samog kraja. Vjerujte s nama. Snaga, Portugal", poručio je Ronaldo.

Meč između Portugala i Maroka igra se u subotu s početkom u 16 sati, a podsjećamo, oni su u osmini finala razbili Švicarsku rezultatom 6:1.
Protiv Švicarca Ronaldo je prekinuo niz od 31 utakmice kao starter na velikim turnirima, a posljednjim potezima nastavio je da daje povoda kritičarima koji ga ne štede u posljednje vrijeme.

Podsjetimo, nakon samovolje i nekih poteza na koje se odlučio, nedavno je dobio raskid ugovora u Manchester Unitedu.

Učitaj još novosti