06. 12. 2022 - 20:10
OVIM SU 'KUPILI' MNOGE NAVIJAČE! Svi su gledali slavlje igrača...
907
Shares
OVIM SU 'KUPILI' MNOGE NAVIJAČE! Svi su gledali slavlje igrača Maroka, a onda su oni visoko u zrak digli...

MUNDIJAL U KATARU

OVIM SU 'KUPILI' MNOGE NAVIJAČE! Svi su gledali slavlje igrača Maroka, a onda su oni visoko u zrak digli...

06. 12. 2022 - 20:10
0
Shares

Maroko je večeras iznenadio fudbalski svijet jer je uspio u osmini finala Svjetskog prvenstva da pobijedi večeras Španiju nakon penala i plasira se u narednu rundu ovog takmičenja, a onda su igrači ove reprezentacije tokom slavlja iznenadili sve svojim potezom.

Španija je u ovom okršaju za mnoge bila apsolutni favorit i očekivalo se da će se Crvena furija sigurno plasirati dalje, ali Marokanci su velikom borbom uspjeli na kraju da naprave senzaciju.

Maroko se u defanzivi odlično branio protiv bezidejnih Španaca koji su se dodavali na terenu i kružili oko gola Bonoa, ali nisu uspjeli ozbiljnije da mu zaprijete i dođu do gola koji bi prelomio meč.

Kada je utakmica otišla u produžetke bilo je jasno da će Španci krenuti pobjedu, ali se Maroko uspio odbraniti i u dodatnih 30 minuta i izboriti za penale gdje su kasnije briljirali.

Golman Bono bio je junak svog tima jer je uspio da odbrani dva penala, dok su njegovi saigrači većinom bili precizni što je bilo dovoljno da se na kraju Maroko plasira dalje i napravi nevjerovatno iznenađenje.

Nakon što je Hakimi zabio gol iz posljednjeg penala nastala je ludnica na terenu, ali i na tribinama gdje su većinom bili navijači Maroka.

Igrači Maroka nisu mogli da sakriju oduševljenje jer su bili svjesni kakav veliki rezultat su napravili, te da pobjeda protiv Španije na ovakvom takmičenju uopšte nije mala stvar.

No, jedan detalj posebno se našao u centru pažnje tokom slavlja fudbalera Maroka. Jedan od igrača je visoko i ponosno u zrak digao zastavu Palestine što je mnoge oduševilo.

OVDJE pogledajte taj trenutak.

Marokanci su još jednom pokazali kakvu podršku pružaju narodu u Palestini koji već decenijama prolazi kroz užasne stvari zbog sukoba s Izraelom.

317731781-530273602478614-5791744584147503158-n

Foto: Twitter

Oni su i na tako velikoj sceni kao što je Svjetsko prvenstvo odlučili da pokažu podšku Palestincima, te su i tokom velikog slavlja i uspjeha pokazali da ne zaboravljaju narod u toj državi.

Ovaj video postao je hit na društvenim mrežama i oduševio je mnoge, a posebno navijače Maroka koji su bili na tribinama i velikim aplauzom pozdravili su taj potez reprezentativaca svoje države.

Učitaj još novosti