06. 12. 2022 - 13:29
Skandal u Kataru: Navijač Hrvatske navodno simulirao...
907
Shares
Skandal u Kataru: Navijač Hrvatske navodno simulirao uriniranje po zastavi Srbije!

Skandal u Kataru: Navijač Hrvatske navodno simulirao uriniranje po zastavi Srbije!

06. 12. 2022 - 13:29
0
Shares

Srbija je ispala sa Svjetskog prvenstva. Njeni fudbaleri su se već vratili u domovinu, ali skandali vezani za Srbiju i dalje se događaju u Kataru, a ovaj put je za to kriv navijač Hrvatske koji je, vjerovali ili ne, navodno urinirao po zastavi komšijske zemlje.

Pored brojnih najava da će otići daleko, pa čak i osvojiti titulu prvaka svijeta, reprezentacija Srbije u grupi je završila nastup na Svjetskom prvenstvu.

Završili su posljednji u grupi G iza Brazila, Švicarske i Kameruna, a mnogo se prašine diglo oko posljednje utakmice sa Švicarcima.

Orlovi su poraženi s 3:2 nakon preokreta, a desio se niz skandala s fudbalerima koji su porijeklom s ovih prostora, a igraju za Švicarsku.

Najviše se tu istakao Granit Xhaka od Švicaraca, te Dušan Vlahović od fudbalera Srbije.

Iako su Dragan Stojković i njegovu puleni još prije nekoliko dana sletjeli u Srbiju, u Kataru je jučer viđen još jedan skandal vezan za Srbiju, no ovaj put je krivac za to jedan hrvatski navijač.

Naime, nakon utakmice Hrvatske i Japana, ispred stadiona je navijač u dresu hrvatske tražio od svojih prijatelja da ga snimaju dok navodno urinira kraj velike lopte na kojoj je naslikana zastava Srbije.

Koristimo riječ "navodno" kroz cijeli ovaj članak, jer se na snimku koji je zamagljen ne vidi da li stvarno urinira ili samo to simulira. 

Videozapis je objavio srbijanski "Telegraf", a pogledati ga možete klikom OVDJE

"Šta očekujete od ovih nacista? Kao i obično, oni su uvijek u centru skandala", čitamo u komentarima na portalu Telegraf.rs.  "Oni su uvijek bili djeca Hitlerove ere. Oni su narod koji nema srama", dodaju Srbi.

Jasno je da ovo nije trebalo ovom navijaču Hrvatske, a vidjet ćemo da li će i kako biti sankcionisan.

Vratimo se fudbalu i sportu - Hrvatska u petak igra utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila. 


Spotsport.ba

Učitaj još novosti