06. 12. 2022 - 20:07
ODUŠEVIO JE BAŠ SVE! Pogledajte maestralnu "panenku" Hakimija...
907
Shares
ODUŠEVIO JE BAŠ SVE! Pogledajte maestralnu

MUNDIJAL U KATARU

ODUŠEVIO JE BAŠ SVE! Pogledajte maestralnu "panenku" Hakimija za izbacivanje Španije, Mbappe se odmah oglasio

06. 12. 2022 - 20:07
0
Shares

Zvijezda Paris Saint Germaina Achraf Hakimi proslavio se popularnom "panenkom", atraktivno izvedenim penalom koji je izbacio Španiju sa Svjetskog prvenstva.

Nogometaši Maroka priredili su najveću senzaciju na Svjetskom prvenstvu izbacivši Furiju boljim izvođenjem jedanaesteraca. "Najslađi" dio posla ostao je Achrafu Hakimiju, koji je u gol pretvorio posljednji penal.

Bivši igrač Borussije, Reala i Intera je to uradio na maestralan način. Umjesto konvencionalnog stila izvođenja penala, napravio je "panenku" i tako oduševio gledatelje širom svijeta. Golman Španije Unai Simon tome se nije nadao i Hakimi ga je nadmudrio.

Odmah su na društvenim mrežama krenule riječi hvale i za Maroko, ali i za Hakimija. Najviše pažnje privukao je Kylian Mbappe koji je čestitao Hakimiju na svojevrstan način.

Mbappe je na Twitter velikim slovima napisao ime i prezime Achraf Hakimi i tako jasno poručio da je navijao za svog timskog kolegu iz PSG-a.

Panenku možete pogledati OVDJE.

Inače, Maroko će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Portugala i Švicarske, koji je u toku.

Učitaj još novosti