06. 12. 2022 - 20:01
ENRIQUE ŠPANCIMA NAREDIO PRED SP DA IZVEDU 1000 PENALA: Sada...
907
Shares
ENRIQUE ŠPANCIMA NAREDIO PRED SP DA IZVEDU 1000 PENALA: Sada su ih sve promašili

MUNDIJAL U KATARU

ENRIQUE ŠPANCIMA NAREDIO PRED SP DA IZVEDU 1000 PENALA: Sada su ih sve promašili

06. 12. 2022 - 20:01
0
Shares

Španija je nakon penala ispala od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva. Regularni dio završio je 0:0, nakon čega su Pablo Sarabia, Carlos Soler i Sergio Busquets pucali i promašili s bijele tačke za momčad selektora Luisa Enriquea. Dakle, nijedan Španac nije uspio zabiti marokanskom golmanu Bonu.

Enrique je uoči utakmice s Marokom otkrio kako je svojim igračima poručio da na Svjetsko prvenstvo "moraju doći s najmanje hiljadu izvedenih jedanaesteraca". Podsjetimo, Španija je na Europskom prvenstvu 2020. ispala od Italije, također nakon penala.

"Neće biti dovoljno ako će čekati da dođu ovamo i onda vježbati penale. To je trenutak maksimalne napetosti, vrijeme u kojem pokazuješ živce i sposobnost pucanja penala na način na koji želiš nakon što si to hiljadu puta trenirao. To puno govori o igraču. Izvođenje penala može se savladati kada upravljate napetim trenutkom", rekao je Enrique prije no što je njegova momčad ispala od Marokanaca.

"Sve je manje sreće, a golmani imaju više utjecaja. Imamo jako dobrog golmana. Bilo koji od naša tri golmana može se dobro snaći u penalima. Na kraju svakog treninga vidim da puno igrača izvodi penale", dodao je Enrique.

Španski golman Unai Simon zaustavio je udarac Marokanca Badra Benouna, no zabili su Abdelhamid Sabiri Hakim Ziyech i Achraf Hakimi, što je Maroko odvelo u četvrtfinale, gdje će igrati protiv boljeg iz utakmice Portugal - Švicarska. Maroko je osvojio skupinu ispred Hrvatske, s kojom je u prvom kolu odigrao 0:0.

Učitaj još novosti