03. 12. 2022 - 22:30
SKANDAL BEZ PRESEDANA! Najvećeg nasilnika SP-a nakon BRUTALNOG...
907
Shares
SKANDAL BEZ PRESEDANA! Najvećeg nasilnika SP-a nakon BRUTALNOG čina čeka rekordna kazna, neće moći igrati ni za klub

MUNDIJAL U KATARU

SKANDAL BEZ PRESEDANA! Najvećeg nasilnika SP-a nakon BRUTALNOG čina čeka rekordna kazna, neće moći igrati ni za klub

03. 12. 2022 - 22:30
0
Shares

Urugvajskom stoperu Joseu Mariji Gimenezu prijeti 15 utakmica kazne nakon što se pojavila snimka na kojoj je laktom udario FIFA-inog direktora natjecanja nakon pobjede Urugvaja nad Ganom 2:0 u trećem kolu skupine H Svjetskog prvenstva u Kataru.

Unatoč pobjedi, Urugvaj nije prošao u osminu finala zbog lošije gol-razlike od Južne Koreje, a u sudijskoj nadoknadi su Južnoamerikanci smatrali da su zakinuti za kazneni udarac, koji bi ih mogao odvesti u nokaut-fazu.

Urugvajci su poludjeli na suca utakmice Daniela Sieberta, kojeg su pratili sve dok nije izašao s terena. U toj gužvi Gimenez je laktom udario predstavnika FIFA-e, zbog čega Mundo Deportivo piše kako bi 27-godišnji branič mogao dobiti 15 utakmice kazne ako se incident prijavi.

Naime, takav potez smatra se napadom na službenu osobu. Nije jasno bi li se eventualna kazna od 15 utakmica odnosila na Urugvaj ili na klupski nogomet. Gimenez je, inače, igrač Atletico Madrida. Prijeti mu i finansijska kazna od najmanje pet hiljada švicarskih franaka.

"Lopovi, ovi kur*ni sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati...", rekao je Gimenez u kameru nakon utakmice, dok je njegov saigrač Edinson Cavani srušio VAR monitor po odlasku u svlačionicu.

Učitaj još novosti