03. 12. 2022 - 17:22
SRBI ĆE TEK SAD BITI BIJESNI, POJAVIO SE NAJNOVIJI SNIMAK!...
907
Shares
SRBI ĆE TEK SAD BITI BIJESNI, POJAVIO SE NAJNOVIJI SNIMAK! Zaboravite na Xhaku, igrač

MUNDIJAL U KATARU

SRBI ĆE TEK SAD BITI BIJESNI, POJAVIO SE NAJNOVIJI SNIMAK! Zaboravite na Xhaku, igrač "nevinašce" je dotukao Orlove na kraju!

03. 12. 2022 - 17:22
0
Shares

Utakmica Srbije i Švicarske je bila na nož. Sasvim očekivano, reći će mnogi. U žiži javnosti su se našli albanski igrači u švicarskom taboru Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka te kako će se prema njima odnositi popularni Orlovi. Tenzije, prepucavanja pa i fizički obračuni nisu izostali.

I dok je Shaqiri bio relativno miran Xhaka je bio u punom elementu, posebno u drugom poluvremenu kada je na neki način ponižavao srbijanske reprezentativce svojim ponašanjem.

Kapiten Arsenala i reprezentacije Švicarske je svojim protivnicima psovao majku na albanskom jeziku, hvatao se za međunožje, a u samoj završnici se umalo i potukao.

Ipak, nije bio Xhaka taj koji je na kraju zadao bolan udarac Srbima. Dok je veznjak bio miran, Manuel Akanji je odlučio da ponizi popularne Orlove.

Naime, dok su igrači Švicarske zajedno slavili pobjedu, defanzivac Manchester Cityja je mahao rukom srbijanskim reprezentativcima kao da im poručuje da mogu ići kući.

Akanji je prema nekim izvještajima svojim rivalima dobacivao "Bye-bye", riječi za koje nije potrebno tražiti prevod i njihovo značenje je lako protumačiti, piše sportsport.ba.

OVDJE možete pogledati taj trenutak.

Ovaj 27-godišnjak je samo jedan u nizu igrača Švicarske koji su mogli nastupiti i za druge reprezentacije, ali je izabrao Švicarce. Njegov otac je iz Nigerije, ali igranje za afričku selekciju mu nije bila opcija.

Tako su Švicarci baš kao i prije četiri godine u Rusiji ponovo pobijedili Srbiju te ih poslali kući, a Akanjijevo slavlje je bilo samo dodatna sol na ranu.

Nacionalni tim populane "zemlje čokolade, satova i sira" se sada okreće nokaut fazi gdje ih u osmini finala čeka selekcija Portugala. Taj meč će se igrati u utorak od 20 sati.  

Inače, zbog svih incidenata u kojim je učestvovao sa Srbijom Xhaka prošao je sa žutim kartom, ali prema navodima iz Švicarske sada se suočava sa istragom FIFA-e zbog nesportskog ponašanja.

Ukoliko je vjerovati dosadašnjoj praksi kapiten Švicaraca bi mogao proči sa novčanom kaznom što je ništa u odnosu na satisfakciju koju je dobio izbacivanjem Srbije. 

Učitaj još novosti