03. 12. 2022 - 17:06
SPRSKI NOVINAR REKAO ŠTO MNOGI NE SMIJU: Mislimo da smo...
907
Shares
SPRSKI NOVINAR REKAO ŠTO MNOGI NE SMIJU: Mislimo da smo pametniji od Hrvata? Oni su žrtvovali sjajnog igrača

MONDO

SPRSKI NOVINAR REKAO ŠTO MNOGI NE SMIJU: Mislimo da smo pametniji od Hrvata? Oni su žrtvovali sjajnog igrača

03. 12. 2022 - 17:06
0
Shares

Porazom od Brazila, remijem s Kamerunom te konačnim porazom od Švicaraca, reprezentacija Srbije oprostila se od Svjetskog prvenstva u Kataru već u grupnoj fazi. Iako je ekipa Piksija Stojkovića protiv Kameruna i Švicarske igrala izuzetno napadački i na kraju zabila najviše golova od svih ekipa u grupi, rezultatski nije uspjela zadovoljiti.

Neuspjeh reprezentacije za portal Mondo analizirao je srpski novinar Milutin Vujičić koji je u tekstu pod naslovom "Zašto je Srbija doživjela neuspjeh" povukao i nekoliko paralela s reprezentacijom Hrvatske: "Srbija se zanijela i jedina od svih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu pokušavala je (ne i uspjela) igrati lijepo za oko, umjesto da joj je prioritet rezultat. Pitajte samo Portugalce ili Hrvate ima li nešto pogrešno u tome."

Naveo je primjere uspješnih ekipa koje su imale 'ziheraškiji' pristup: "Ako su čak i Brazilci morali postaviti dva "osigurača" i odlučiti se za defenzivne bekove da bi imali balans. Ako je Francuska praktično s četiri stopera i zadnjim veznim na krilu osvojila Svjetsko prvenstvo.

Ako je i Hrvatska jedno vrijeme žrtvovala Kovačića jer je potreban drugačiji igrač uz Rakitića i Modrića, što smo mi pametniji od njih? Od ukupno 32 sudionika na Svjetskom prvenstvu u Kataru, samo Srbija svoj stil igre nije prilagodila turnirskom natjecanju i pokušavala je natjerati druge da se njima prilagode, što nije bilo teško kada ne dođeš po rezultat - nego ti je najvažniji dojam.

Košarkaškim rječnikom, došlo je do klasičnog "miss-matcha", ili da pojednostavimo: Srbija je u moru moćnih NBA ekipa bila kao Harlem Globtrottersi, najpoznatiji egzibicijski tim čija je uloga zabaviti publiku i ništa drugo."

Učitaj još novosti