03. 12. 2022 - 14:39
Ukrajinac objavio šokantne poruke koje su mu poslali...
907
Shares
Ukrajinac objavio šokantne poruke koje su mu poslali Tipsarević i Troicki:

Ukrajinac objavio šokantne poruke koje su mu poslali Tipsarević i Troicki: "Začepi klovne jedan!"

03. 12. 2022 - 14:39
0
Shares

Teniser Sergiy Stakhovsky jedan je od mnogih Ukrajinaca čiji se život okrenuo naglavačke nakon što je Rusija započela rat u njihovoj zemlji 24. februara 2022. Već mjesecima se bori protiv svih koji daju podršku Rusima, a najviše teniserima koji pristaju da igraju turnire u toj zemlji kao što je bio slučaj sa dvojicom Srbijanaca, Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim. 

Nakon što se povukao iz tenisa u januaru ove godine, prijavio se u ukrajinsku vojsku odmah nakon izbijanja rata pri čemu je svojoj porodici obezbijedio siguran izlazak iz ratom razorene Ukrajine.

Od tada Stakhovsky daje intervjue i poziva ljude širom svijeta da da daju podršku Ukrajini i izvrše međunarodni pritisak na Rusiju kako bi se zaustavio rat. Putem svojih društvenih mreža i davanjem intervjua tražio je svaku moguću podršku svojoj zemlji.

Stakhovsky se također na sve moguće načine zalagao za sankcije i ograničenja Bjelorusiji i Rusiji. Nakon što je izrazio razočaranje u ATP i WTA zbog suspenzije samo teniskih saveza Bjelorusije i Rusije, a ne i igrača, pozdravio je odluku Wimbledona da ne dopusti igračima iz dviju nacija da ove godine igraju na prestižnom Grand Slamu.

Teniseri koji sada igraju na raznim egzibicijskim događajima među kojim su i bivši srbijanski profesionalci Viktor Troicki i Janko Tipsarević uputili su se na egzibicijski događaj u Rusiji.

Objavu pogledajte OVDJE.

Stakhovsky je dvojici igrača poslao poruku dovodeći u pitanje njihovu odluku, a zatim je objavio dnjihove odgovore putem svog Twittera, vjerojatno šokiran odgovorima koje je dobio.

Stakhovsky je podijelio oba razgovora pod naslovom "Srpsko mišljenje..." u kojem možete pročitati sljedeću razmjenu poruka s Troickim.

"Razočaran sam Victore što te vidim u Rusiji. Ali valjda se novcem kupuje sve," rekao mu je Ukrajinac, na što je Trocki odgovorio:

"Biti u zemlji mog djeda i bake je neprocjenjivo. Ti si Instagram klaun koji brka politiku i sport. Ovo nema veze s ratom, ali sad kad to spominješ, ja i moja država smo prošli kroz ta s*anja i nikada nismo dobili nikakvu podršku. Zato začepi".

Razgovor završava ovom porukom od Stakhovskog. "U redu, zabavi se. Bolje biti Instagram klaun koji brani svoju zemlju nego biti ku*va plaćena ruskim novcem."

Sličan ton Stakhovsky je zadržao i sa Tipsarevićem: "Razočaran sam, Janko. Jako sam razočaran što te vidim u Rusiji. Valjda je novac prevladao moral, to je tvoj izbor."

Tipsarevićev odgovor bio je u istom duhu kao i njegovog sunarodnjaka: "Stvarno? Kako se to kaže, Freedom Fighter na Instagramu? Jeste li vi ili članovi vaše je*ene porodice protestvovali na bilo koji način kada su NATO snage bombardirale moju zemlju, moju porodicu i moj narod prije 20 godina?"

Razgovor koji je Stakhovsky zaključio ovako: "Uživajte u novcu. Borac za slobodu na Instagramu."

Ukrajinac se uveliko oslanja na svoje pratitelje i druge korisnike društvenih medija dok zagovara mir u svojoj zemlji. Unutar teniske zajednice, samo prva teniserka svijeta Iga Swiatek je zakačila ukrajinsku zastavu na svoju kapu i izrazila svoje mišljenje o toj temi otkako je izbio rat, a također je izrazila svoje razočaranje u ostale kolege.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti