30. 11. 2022 - 22:51
NIKO NE ZNA SRBE RAZBJESNITI KAO ON! Šimunić se oglasio:...
907
Shares
NIKO NE ZNA SRBE RAZBJESNITI KAO ON! Šimunić se oglasio: Hrvatska je sila, a Srbija...

MUNDIJAL U KATARU

NIKO NE ZNA SRBE RAZBJESNITI KAO ON! Šimunić se oglasio: Hrvatska je sila, a Srbija...

30. 11. 2022 - 22:51
0
Shares

Bivši reprezentativac Hrvatske Joe Šimunić komentarisao je dešavanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, te otkrio kolike šanse daje Hrvatskoj, ali i komšijskoj Srbiji za prolaz u narednu rundu. 

- Čini se da su susjedi prebrzo poletjeli, njihove izjave kako će postati prvaci svijeta i naslovi u državnim medijima prije otvaranja s Brazilom koji poručuju, primjerice, "Pobijedite te klaunove" pokazatelj su manjka iskustva na najvećim razinama takmičenja, u Ligi prvaka te na velikim takmičenjima s reprezentacijom - rekao je Šimunić.

Šimunić svakako nije omiljen u Srbiji. Sjećamo se njegovog prekršaja na Marakani nad Miralemom Sulejmanijem 2013. godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Tada su na Marakani Srbija i Hrvatska odigrali bez pobjednika, bilo je 1:1, a u 80. minuti Šimunić je grubim prekršajem zaustavio Sulejmanija koji je trčao u kontranapad.

- Bilo pa prošlo. Nisam se nikad poslije čuo s njim, važno je da smo mi prošli na SP. Ja sam dao sve od sebe, kažete? Ne, svi su tada dali baš sve - rekao je Šimunić, koji je danas selektor U19 reprezentacije Hrvatske, u emisiji "Večernjeg lista".

Analizirao je dramu u reprezentaciji Srbije, navodeći da se isto dogodilo i na Mundijalu 2006. godine. Šimunić je objasnio šta hrvatska reprezentacija ima što nema selekcija Srbije.

Njihov poraz nazvao je neobjašnjivim, a izjave srbijanskih igrača gotovo suludim. 

- Srbi su rekli da će biti prvaci svijeta. Zato je Hrvatska sila, a oni idu kući možda - poručio je Šimunić.

Učitaj još novosti