30. 11. 2022 - 22:30
AUUUUUUU, GOTOVO JE! Ronaldo napustio trening Portugala i...
907
Shares
AUUUUUUU, GOTOVO JE! Ronaldo napustio trening Portugala i otišao da završi NAJVEĆI POTPIS u historiji fudbala

THE SUN TVRDI

AUUUUUUU, GOTOVO JE! Ronaldo napustio trening Portugala i otišao da završi NAJVEĆI POTPIS u historiji fudbala

30. 11. 2022 - 22:30
0
Shares

Uskoro bi mogli svjedočiti najplaćenijem poslu u historiji fudbala. Cristiano Ronaldo po svemu sudeći karijeru nastavlja u Saudijskoj Aarabiji u redovima Al-Nassr.

Britanski The Sun prenio je večeras vijest da je Ronaldo propustio trening Portugala u Kataru kako bi dogovorio posljednje detalje oko transfera u Al-Nassr.

Portugalac će u timu iz Saudijske Arabije zarađivati 173 miliona funti godišnje i postat će najplaćeniji fudbaler u historiji fudbala.

Ronaldo je nedavno ostao bez kluba nakon što se i zvanično rastao sa Manchester Unitedom.

Iako sa mnogi očekivali da odigra još koju sezonu u Evropi čini se da će Ronaldo karijeru kraju privesti kod bogatih vlasnika Al-Nassra.

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da će Ronaldo karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji što je izgledalo kao nemoguća misija, ali čini se da je to najrealnija opcija.

I španska Marca jutros je objavila da je Ronaldo već odlučio da potpiše za Al Nassr i od januara 2023. godine bi i zvanično trebao postati član kluba iz Saudijske Arabije čime će oboriti sve rekorde.

Pisanja The Suna očigledno potvrđuju sve ranije navode i Ronaldo bi se već po završetku Mundijala mogao pridružiti novom klubu.

Inače, Portugalci igraju dobro u Kataru i sigurno će Ronaldo biti skoncetrisan da reprezentaciji pomogne da dogura što dalje na Mundijalu, a nakon toga se okrenuti novim i neočekivanim izazovima u karijeri.

U cifru od 173 miliona funitu uključena je plata, sponzorski ugovori kao i TV prava.

Dolaskom Ronalda u Saudijskoj Aarabiji očekuju da njihova liga doživi veliku popularnost, a i reprezentacija je pokazala na Mundialu u Kataru da se tamo zna igrazi ozbiljan fudbal.

Učitaj još novosti