28. 11. 2022 - 15:33
RONALDO SE OBRATIO NEJMARU zbog Srba i teške povrede: Slave...
907
Shares
RONALDO SE OBRATIO NEJMARU zbog Srba i teške povrede: Slave što si se povrijedio? KAKAV JE OVO SVIJET? Kakvu poruku nosimo mladima

MUNDIJAL U KATARU

RONALDO SE OBRATIO NEJMARU zbog Srba i teške povrede: Slave što si se povrijedio? KAKAV JE OVO SVIJET? Kakvu poruku nosimo mladima

28. 11. 2022 - 15:33
0
Shares

Fudbalski svijet danima strahuje da li će se Nejmar oporaviti poslije povrede u meču sa Srbijom. Brazil brine za svog najboljeg igrača, a svaki normalan čovjek ima zebnju da li će se brazilska i svjetska fudbalska zvijezda uskoro vratiti na teren.

Brazil je trijumfovao protiv reprezentacije Srbije u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru sa 2:0. Međutim, Nejmar je imao veoma težak pad, povrijedio se a po svemu sudeći će morati da propusti barem grupnu fazu takmičenja.

Pad Neimara izaziva brojne rasprave, pa i svađe. Sada se o ovom oglasio i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo de Lima. On se Neimaru obratio u otvorenoj poruci na Instagramu.

- Nisam mogao drugačije da započnem ovo otvoreno pismo: super si, Nejmare! Gigant!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ronaldo (@ronaldo)

Siguran sam da ti se većina Brazilaca, poput mene, divi i da te voli. Tvoj talenat te je, inače, odveo toliko daleko, tako visoko, da te ljubavi i divljenja ima u svakom kutku svijeta. I iz tog razloga, zbog toga što si stigao tamo gde jesi, zbog uspjeha koji si postigao, mora da se nosiš sa toliko zavisti i zla.

Na nivou proslavljanja povrede zvijezde poput tebe, sa pričom poput tvoje. dokle smo stigli? Kakav je ovo svijet? Kakvu poruku prenosimo našim mladima? Uvijek će biti ljudi koji navijaju protiv toga, ali je tužno vidjeti društvo na putu banalizovanja netolerancije, normalizacije govora mržnje.

Upravo protiv ovog verbalnog nasilja sa razornom snagom danas pišem: vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje činiš na terenu i van njega mnogo je veće od zavisti prema tebi.

Ne zaboravi ni na trenutak putovanje koje te je učinilo svjetskim fudbalskim idolom. Brazil te voli! Pravim navijačima potrebni su tvoji golovi, driblinzi, smjelost i radost!

Ne veličajte kukavice i zavidnike. Proslavite ljubav koja dolazi iz većine vaše zemlje. Vratićetš se i neka se sva mržnja pretvori u gorivo - poručuje Ronaldo.

3260622-89889898989-ff

FOTO: EPA/TOLGA BOZOGLU

Učitaj još novosti