28. 11. 2022 - 15:32
ŠAĆIRI, DOLAZIŠ IZ SRBIJE! Novinar na Mundijalu šokirao...
907
Shares
ŠAĆIRI, DOLAZIŠ IZ SRBIJE! Novinar na Mundijalu šokirao prisutne kad je ovo rekao Švicarcu iz Gnjilana: Evo kako je reagovao

MUNDIJAL U KATARU

ŠAĆIRI, DOLAZIŠ IZ SRBIJE! Novinar na Mundijalu šokirao prisutne kad je ovo rekao Švicarcu iz Gnjilana: Evo kako je reagovao

28. 11. 2022 - 15:32
0
Shares

Reprezentativac Švicarske, Đerdan Šaćiri, suočio se sa neobičnim pitanjem na konferenciji za medije.

Jedan od stranih novinara je "mrtav hladan" poručio najvažnijem fudbaleru ove zemlje da dolazi iz Srbije.

Zanimljivu situaciju opisao je "Mondo", koji navodi da je novinar iz Bangladeša govorio o velikom broju reprezentativaca Švicarske koji su u tu zemlju došli "sa strane", pa je Šaćirija, koji je inače rođen u Gnjilanu, podsjetio da "dolazi iz Srbije".

Nekadašnji fudbaler Liverpula nije imao reakciju kakvu bi mnogi očekivali s obzirom na to da znamo kako se ponašao prije samo četiri godina na Mundijalu u Rusiji.

Šaćiri se kasnije čak i fotografisao sa novinarom iz Bangladeša koji je pojasnio da nije imao namjeru da provocira, već ga je samo zanimalo mišljenje o velikom broju "stranaca".

"Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švicarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švicarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švicarsku je za mene posebna i uživam. Lijepo je vidjeti toliko naših navijača, uvijek je lijepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspješan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana...", rekao je Šaćiri.

Reprezentacija Švicarske će u ponjedeljak od 17 časova igrati utakmicu drugog kola Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

Nakon prve utakmice i pobjede protiv Kameruna, odnosno trijumfa Brazilaca protiv Srbije, Švicarska i Brazil dijele prvo mjesto sa tri boda.

Učitaj još novosti