28. 11. 2022 - 15:31
SRBI VAN SEBE ZBOG GESTE HRVATSKIH NAVIJAČA! Traže da ih FIFA...
907
Shares
SRBI VAN SEBE ZBOG GESTE HRVATSKIH NAVIJAČA! Traže da ih FIFA ŽESTOKO KAZNI zbog transparenta o Oluji

MUNDIJAL U KATARU

SRBI VAN SEBE ZBOG GESTE HRVATSKIH NAVIJAČA! Traže da ih FIFA ŽESTOKO KAZNI zbog transparenta o Oluji

28. 11. 2022 - 15:31
0
Shares

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u drugom kolu Svjetskog prvenstva protiv Kanade (4:1), a velika pobjeda Vatrenih popratila se i u srbijanskim medijima.

Sjajnu predstavu Vatrenih pohvalili su i srbijanski mediji, no u prvom planu ipak im je bio Milan Borjan, kontroverzni golman Kanade i Crvene zvezde rođen u Kninu, iz kojeg je s porodicom otišao za vrijeme Oluje.


Borjan je, inače, hrvatskoj javnosti postao poznat po izjavama da se nije rodio u Hrvatskoj, već u takozvanoj RS Krajini, zbog čega je tokom utakmice s Vatrenima bio na meti provokacija hrvatskih navijača, pišu srbijanski mediji.

Hrvatski navijači su Borjana provocirali povicima "Borjane, ustašo", a na tribinama se mogla vidjeti i zastava na kojoj je poznata marka traktora i preko nje ispisano "Knin", čime se aludiralo na vojnu akciju Oluja i činjenicu da je Borjan tokom nje otišao iz Knina.

Srbijanski mediji takvo su ponašanje Hrvata dočekali na nož i zbog transparenata s političkom konotacijom čak prozivaju FIFA-u, od koje žele da kazne Hrvatski nogometni savez.

"Vidi li FIFA ovo? Šokantno veličanje Oluje usred Mundijala, Hrvatska mora biti žestoko kažnjena", piše Kurir, koji donosi i fotografije spornog transparenta.

Učitaj još novosti