23. 11. 2022 - 19:51
Njemački selektor je posebno kritikovao jednog igrača nakon...
907
Shares
Njemački selektor je posebno kritikovao jednog igrača nakon poraza od Japana

Njemački selektor je posebno kritikovao jednog igrača nakon poraza od Japana

23. 11. 2022 - 19:51
0
Shares

Selektor Njemačke Hansi Flick očekivano je bio razočaran nakon poraza ove selekcije od Japana u meču 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru rezultatom 2:1, iako su na poluvremenu imali vodstvo od 1:0 i veliki broj šansi u nastavku.

Flick je rekao da su njegovi igrači pravili velike individualne greške koje se ne smiju raditi na ovakvom takmičenju, a da je u suštini ovo veliko razočarenje za njegovu selekciju.

"Ovo je brutalno razočarenje! Imali smo 78 posto posjeda lopte u prvom poluvremenu, a u drugom smo imali mnogo prilika koje nismo iskoristili. Japan nas je pobijedio na račun učinkovitosti, a mi smo napravili individualne greške kakve ne smijemo praviti. Znali smo da je Japan brz u tranziciji i tako su nas pobijedili", rekao je Flick, nakon čega je uputio kritiku Niklasu Süleu, zbog kojeg Asano nije bio u nedozovljenoj poziciji kod drugog pogotka Japanaca:

"Mora posvetiti više pažnje u tim situacijama. Zbog njega nije bila nedozovljena pozicija, povukao se dva ili tri koraka previše. To su te individualne greške koje smo danas napravili i zbog kojih smo na kraju platili cijenu."

Nakon toga, Flick je rekao da Njemačka, bez obzira na današnji poraz, mora gledati prema naprijed.

"Moramo gledati naprijed i to ćemo sigurno napraviti. Još uvijek je šest bodova u igri, želimo ih osvojiti i na tome ćemo raditi", završio je selektor Njemačke.

Naredni meč Njemačka igra protiv Španije koja je danas sa 7:0 bila bolja od Kostarike, a on je na programu u nedjelju od 20 sati.

Učitaj još novosti