23. 11. 2022 - 15:13
SPORNA SITUACIJA, VATRENI SU UBIJEĐENI DA SU POKRADENI!...
907
Shares
SPORNA SITUACIJA, VATRENI SU UBIJEĐENI DA SU POKRADENI! Pogledajte kako je Marokanac rukom dirao loptu, a oglasio se i poznati hrvatski sudija

MUNDIJAL U KATARU

SPORNA SITUACIJA, VATRENI SU UBIJEĐENI DA SU POKRADENI! Pogledajte kako je Marokanac rukom dirao loptu, a oglasio se i poznati hrvatski sudija

23. 11. 2022 - 15:13
0
Shares

Hrvatska i Maroko odigrali su 0:0 u prvoj utakmici skupine F Svjetskog prvenstva. Najveću priliku imao je Nikola Vlašić krajem prvog dijela, kada je na asistenciju Borne Sose utrčao na prvu stativu i pucao u teškoj situaciji. Marokanski golman Bono je odbranio i odbio loptu u ruku veznjaka Sofyana Amrabata.

Iako ju je dirao rukom, glavni sudac Fernando Rapallini nije dosudio kazneni udarac za Hrvatsku. Situaciju je u HRT-ovoj emisiji objasnio Marijo Strahonja. "Svi bismo mi htjeli da je ovo penal, ali nije. Lopta ga je pogodila u ruku iz velike blizine. Ruka mu je bila u prirodnom položaju i nije kažnjiva, a nakon što je loptu dirao rukom, nije bilo nikoga od naših igrača koji bi loptu pospremio u mrežu", rekao je Strahonja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU

"To nisu jednostavne situacije. Izuzetno je važna utakmica. FIFA respektira našu reprezentaciju i dodijelila je jednog od najboljih sudaca. On kao da je igrao, koordinirao je i upravljao utakmicom onako kako on želi", smatra Strahonja. 

Lopta je u drugom poluvremenu pogodila Dejana Lovrena u ruku, koju je držao uz tijelo. "Lovren je sjajno reagirao, gledao je loptu, kontrolirao let i na ispravan način ruku prigrlio tijelu i išao kako je trebao", objasnio je Strahonja, piše Index.hr.

Učitaj još novosti