23. 11. 2022 - 08:41
NOVI TEŽAK UDARAC ZA TRICOLORE! Deschamps slavio s igračima...
907
Shares
NOVI TEŽAK UDARAC ZA TRICOLORE! Deschamps slavio s igračima pobjedu, a onda ga u svlačionici dočekale UŽASNE VIJESTI

MUNDIJAL U KATARU

NOVI TEŽAK UDARAC ZA TRICOLORE! Deschamps slavio s igračima pobjedu, a onda ga u svlačionici dočekale UŽASNE VIJESTI

23. 11. 2022 - 08:41
0
Shares

Na meču protiv Australije (4:1) teško se povrijedio francuski branič Lucas Hernandez. Defanzivac Bayerna morao je napustiti igru već u 13. minuti.

Sinoćnji pregled pokazao je da su 26-godišnjem Hernandezu pokidani prednji križni ligamenti i za njega je završeno Svjetsko prvenstvo, ali i cijela sezona. To je još jedan u nizu udaraca za branitelja naslova budući da su se ranije ozlijedili Karim Benzema, Christopher Nkunku, N`Golo Kante, Paul Pogba, Mike Maignan i Presnel Kimpembe. 

Hernandezu, nogometašu koji je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu odigrao sve utakmice, sinoćnji nastup bio je 32. u karijeri za francusku reprezentaciju.

ec197f08-e97b-41ed-8f81-e472125bccbd

Foto: Profimedia

Selektor Tricolora Didier Deschamps nakon sinoćnje pobjede potvrdio je da je Lucasova povreda ozbiljnija nego što se mislilo i da je već sada sigurno da je za njega Svjetsko prvenstvo gotovo.

"Dočekale su me užasne vijesti nakon meča. Svi smo veoma tužni zbog Lucasa. Izgubili smo važnog igrača. Lucas je ratnik i nemam sumnje da će se on još jači vratiti na teren", rekao je Deschamps nakon utakmice.

Ubrzo nakon toga i Francuzi su se oglasili zvaničnim saopštenjem, a potvrđeno je da je Lucas pokidao ligamente desnog koljena i da ga očekuje duga pauza, te je sigurno da ga na Mundijalu više nećemo gledati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti