23. 11. 2022 - 07:56
OTOK JE NA NOGAMA! Je li Piers Morgan, kojem je Ronaldo dao...
907
Shares
OTOK JE NA NOGAMA! Je li Piers Morgan, kojem je Ronaldo dao eksplozivni intervju, otkrio Portulgačev novi klub?

MOGAO BI PUT LONDONA

OTOK JE NA NOGAMA! Je li Piers Morgan, kojem je Ronaldo dao eksplozivni intervju, otkrio Portulgačev novi klub?

23. 11. 2022 - 07:56
0
Shares

Cristiano Ronaldo je prije nekoliko dana dao eksplozivan intervju Piersu Morganu, a zbog svega što je rekao, Portugalac je jučer postao slobodan igrač.

Ronaldo je trenutno jedini igrač Svjetskog prvenstva koji je slobodan, pošto je Manchester United objavio da je raskinut ugovor s njim, iako je trebao biti na snazi do kraja sezone.

Nedavnim komentarima na račun aktuelnog menadžera Erika ten Haga, kao i na račun samog kluba i nekih njegovih bivših trenera i legendi, Ronaldo si je trasirao put prema izlaznim vratima. Klub je odmah objavio da je "poduzeo odgovarajuće korake", a danas je objavio da CR više nije njihov igrač.

"Cristiano Ronaldo napušta Manchester United sporazumno, a ta odluka nastupa odmah. Klub mu zahvaljuje na njegovom ogromnom doprinosu u dva razdoblja na Old Traffordu, na tome što je postigao 145 golova u 346 nastupa, i želi njemu i njegovoj porodici dobro u budućnosti. Svi u Manchester Unitedu ostaju usredotočeni na nastavak napretka ekipe pod Erikom ten Hagom i zajednički rad na postizanju uspjeha na terenu", objavio je klub.

Tako je Ronaldo na neslavan način okončao svoju drugu epizodu na Old Traffordu, gdje se vratio u ljeto 2021. godine, 12 godina nakon što je 2009. napusito Manchester i potpisao za Real Madrid, a potom je igrao i za Juventus.

Cristiano je u prvom svom mandatu za United igrao od 2003. do 2009. te je za to vrijeme osvojio Ligu prvaka i tri Premier lige uz 118 golova i 69 asistencija u 292 utakmice. Drugi je za zaborav, naročito ova druga sezona koju je odradio svega jedan dio.

Sada se naravno postavlja hrpa pitanja o Ronaldovoj budućnosti i gdje bi 37-godišnja zvijezda mogla da nastavi karijeru kao slobodan igrač. Postoji niz timova, odmah se prstom upire prema bivšem klubu Sporting Lisabonu, no možda odgovor leži u tweetu Piersa Morgana, čovjeka kojem se prije nekoliko dana i ispovijedio u "intervjuu godine".

"Vrijeme je za fazu 2", napisao je Morgan uz fotografiju nastalu tokom intervjua koji mu je davao Ronaldo, a u kojem CR drži dres Arsenala, trenutnog lidera engleske Premier lige.

Ronaldo je nedavno upravo Morganu u intervjuu otkrio da bi volio da Arsenal osvoji titulu, pa se sada s pravom može reći da su Topnici potencijalni novi klub Ronalda, iako fanovi tima iz sjevernog Londona smatraju da bi dolazak Portugalca bio mač sa dvije oštrice i da bi mogao da uništi ono što je ove sezone do sada izgrađeno pod vodstvom Mikela Artete.

"Sviđa mi se momčad Arsenala i sviđa mi se trener. Mislim da su jako dobri i ako već Manchester United ne može biti prvak, bit ću sretan da to bude Arsenal", rekao je Ronaldo.

Topnici su dobili 12 od svojih 14 prvenstvenih utakmica do sada u ovoj sezoni, izgubivši samo jednom, i krenuli su na zimsku pauzu s lijepih pet bodova prednosti u odnosu na momčad Pepa Guardiole.

Kako god, Ronaldo je slobodan, krenut će sada razne glasine i veoma brzo bi 37-godišnjak mogao saznati ime novog kluba, jednog od posljednjih u veličanstvenoj karijeri. Naravno, prije toga će se posvetiti Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom Portugala.

Učitaj još novosti