22. 11. 2022 - 14:28
UDARNA VIJEST S OTOKA! Pep Guardiola donio OGROMNU odluku o...
907
Shares
UDARNA VIJEST S OTOKA! Pep Guardiola donio OGROMNU odluku o nastavku karijere!

OSTAJE NA ETIHADU

UDARNA VIJEST S OTOKA! Pep Guardiola donio OGROMNU odluku o nastavku karijere!

22. 11. 2022 - 14:28
0
Shares

Evropski klubovi, naročito oni koji se natječu na najelitnijoj razini, ne miruju za vrijeme Svjetskog prvenstva i predano planiraju svoju budućnost. Iz Engleske dolazi vijest koja će razveseliti navijače Manchester Cityja. Njegov trener Pep Guardiola produžio je ugovor s klubom, prema kojem će na čelu aktuelnih prvaka ostati do 2025. godine. 

Guardiola je u City stigao prije šest godina i u tom razdoblju s klubom je osvojio 11 trofeja, uključujući četiri naslova prvaka Engleske u posljednjih pet sezona. Prijašnji ugovor istjecao mu je na ljeto sljedeće godine, zbog čega su kolale informacije kako će napustiti Otok.

Povezivalo ga se čak s odlaskom u MLS ili preuzimanjem neke od najboljih svjetskih reprezentacija, ali izgleda kako će se jedan od najboljih i najutjecajnijih trenera svih vremena još neko vrijeme zadržati u Manchesteru. Motiv mu je vjerojatno i lov na trofej Lige prvaka, koji je dva puta osvajao na čelu Barce, ali nijednom u Cityju.

Treba istaći da je njegov novi ugovor opcija jedan plus jedan. Druga sezona je dakle njegov izbor hoće li je odraditi ili će sreću potražiti negdje drugo.

Pep Guardiola će tako, ako odluči ostati do 2025. godine, provesti čak devet godina na klupi Manchester Cityja, gdje je stigao nakon mnogo kraćih boravaka u Bayernu i Barceloni.

S engleskim klubom je u proteklih šest godina osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri Liga kupa te jedan trofej FA Kupa.

Ipak, glavni cilj je svakako osvajanje Lige prvaka. Građani su trofeju bili blizu 2021. godine, ali su u finalu poraženi od Chelseaja s 1:0.

Ove sezone City je ponovo glavni kandidat za titulu prvaka. Nakon prvog dijela sezone aktuelni prvak Engleske je na drugom mjestu s 32 boda, pet manje od vodećeg Arsenala.

U Ligi prvaka tim iz Manchestera u osmini finala za rivala ima njemački RB Leipzig i vidjet ćemo hoće li Guardiola sa svojom ekipom ove sezone otići do kraja.

Učitaj još novosti