22. 11. 2022 - 10:08
BOMBETINA I TO SAMO DVA DANA UOČI NASTUPA ORLOVA! Jedan od...
907
Shares
BOMBETINA I TO SAMO DVA DANA UOČI NASTUPA ORLOVA! Jedan od najboljih igrača Srbije na ljeto potpisuje ugovor života? POZNATE I CIFRE

SERGEJ MILIONKOVIĆ SAVIĆ BI MOGAO PUT TORINA

BOMBETINA I TO SAMO DVA DANA UOČI NASTUPA ORLOVA! Jedan od najboljih igrača Srbije na ljeto potpisuje ugovor života? POZNATE I CIFRE

22. 11. 2022 - 10:08
0
Shares

Reprezentacija Srbije u četvrtak, 24. novembra, kreće sa svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu utakmicom protiv peterostrukih osvajača Brazilaca, a u borbi za nokaut-fazu igrat će još i s Kamerunom i Švicarcima. Jedan od najbitnijih oslonaca Piksija Stojkovića u tom pohodu bit će igrač sredine terena Sergej Milinković-Savić. 

Dvadesetsedmogodišnji i 191 centimetar visoki box-to-box veznjak ove sezone ponovno igra u sjajnoj formi za rimski Lazio, kao i nekih prijašnjih godina kada je u gotovo svakom prijelaznom roku bio nadomak velikog transfera. Ako je vjerovati novinaru Gazette Alfredu Pedulli, sada je ponovno blizu.

Milinković-Savić je navodno već sklopio dogovor s predstavnicima Juventusa oko ugovora koji bi sa Starom damom trebao sklopiti na ljeto, a prema njemu bi trebao zarađivati šest miliona eura po sezoni. Preostalo je još samo da se klubovi dogovore oko odštete.

Ugovor s Lazijom vrijedi mu do 2024. godine pa je iduće ljeto možda zadnja prilika da klub na njemu zaradi. Pedulla tvrdi kako će Lazio tražiti između 40 i 50 miliona eura. Ako Milinković-Savić dođe u Juve, tamo će se pridružiti kolegi iz reprezentacije Dušanu Vlahoviću koji je prošle zime plaćen 80 miliona i Filipu Kostiću koji je ljetos stigao iz Frankfurta.

Učitaj još novosti