22. 11. 2022 - 09:01
OBJAVA KOJA SENEGALCE TJERA ODMAH NA PLAČ: Ni slutili nije da...
907
Shares
OBJAVA KOJA SENEGALCE TJERA ODMAH NA PLAČ: Ni slutili nije da će Mane na taj način pratiti Mundijal

MUNDIJAL U KATARU

OBJAVA KOJA SENEGALCE TJERA ODMAH NA PLAČ: Ni slutili nije da će Mane na taj način pratiti Mundijal

22. 11. 2022 - 09:01
0
Shares

Senegal je porazom u samom finišu susreta otvorio Mundijal u Kataru. Lavovi su se odlično držali u većem dijelu meča protiv favorizovane Nizozemske, te su tek u samom finišu poklekli i izgubili 0:2.

U centru pažnje našao se Sadio Mane koji zbog povrede ne može braniti boje svoje domovine na ovom Mundijalu.

Mane je u posljednjem kolu njemačke Bundeslige pred pauzu zbog Mundijala zadobio tešku povredu zbog koje je na kraju morao da propusti ovo veliko takmičenje što je sigurno ogroman udarac za Senegal.

Jasno je da je Mane najveća zvijezda ove reprezentacije i navijači su očekivali da će on voditi ovu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali se to nažalost nije desilo.

Samo nekoliko dana pred meč protiv Nizozemske iz tabora Senegala su saopštili da Mane nažalost neće igrati i da je povreda dosta ozbiljnija nego što su oni mislili u prvi mah.

Tako je Mane na kraju ostao u Minhenu gdje se oporavlja od povrede i iz svog doma bodri reprezentaciju Senegala iako mu sigurno nije nimalo lako što on nije s njima na terenu da im pomogne.

Mane je poručio da će biti svim srcem uz svoju reprezentaciju i da će im on biti velika moralna podrška, te da se nada da će Senegal uspjeti ostvariti u Kataru što bolji rezultat.

Fudbaler Bayerna se oglasio na Instagramu pred sami početak pomenute utakmice i pokazao je da u svom domu prati meč, a njegova objava natjerala je sigurno suze na oči mnogim navijačima Senegala.

Ovaj 30-godišnjak je u dresu reprezentacije Senegala odigrao ukupno 92 utakmice i zabio je 33 gola.

Mane je daleko najveća zvijezda u Senegalu, a taj status je dodatno zabetonirao početkom ove godine kada je vodio svoju reprezentaciju do titule prvaka Afrike.

Senegalci su i pored toga što su u Katar došli bez Manea uz Nizozemsku favoriti da prođu u narednu fazu, ali odluka o tome sigurno će pasti u okršaju protiv Ekvadora koji ima tri boda nakon sinoćnje pobjede protiv domaćina.

Katar je odmah otpisan u ovoj grupi i bit će zaista veliko iznenađenje ukoliko uopšte uspije osvojiti barem jedan bod. Nakon Nizozemske ekipa Senegala prvo igra protiv Katara, a zatim u zadnjem kolu ih očekuje okršaj protiv Ekvadora.

Učitaj još novosti