20. 11. 2022 - 05:21
PRIDRUŽIO IM SE BENZEMA, OVO JE SVEMIRSKA POSTAVA! Ovo je...
907
Shares
PRIDRUŽIO IM SE BENZEMA, OVO JE SVEMIRSKA POSTAVA! Ovo je najboljih 11 nogometaša koji ne idu u Katar. Bi li osvojili naslov?

INDEX.HR ODABRAO

PRIDRUŽIO IM SE BENZEMA, OVO JE SVEMIRSKA POSTAVA! Ovo je najboljih 11 nogometaša koji ne idu u Katar. Bi li osvojili naslov?

20. 11. 2022 - 05:21
0
Shares

Najveće nogometne zvijezde zaigrat će na Svjetskom prvenstvu u Kataru od 20. novembra do 18. decembra. Ipak, ondje nema mjesta za sve. Dio igrača nije izborio plasman sa svojim reprezentacijama, dio se, nažalost, ozlijedio, a dio iz raznih razloga nije pozvan.

Stoga su novinari Index.hr složili najbolju jedanaestorku od igrača koje nećemo moći gledati na SP-u u Kataru. Ta bi hipotetska momčad naizgled imala velike šanse u borbi za zlatno odličje, a konkurencija je na pojedinim pozicijama bila paklena te nije bilo lako odlučiti se za jednog igrača pa su dodali i rezerve. Sinoć se ovim velikim zvijezdama pridružio i Karim Benzema.

OBJAVA KARIMA BENZEME SLAMA SRCE: "Nikad u životu nisam odustao..."

Najboljih 11 koji ne idu u Katar:

Golman: Jan Oblak (Slovenija, Atletico Madrid)
Već godinama jedan od najboljih vratara svijeta nikako da izbori veliko natjecanje sa svojom Slovenijom. Ovaj put je zastao u kvalifikacijskoj skupini u kojoj je bila i Hrvatska - Slovenija je završila na četvrtom mjestu, a uz Hrvatsku, ispred su bile Rusija i Slovačka.

Desni bek: Reece James (Engleska, Chelsea)
Drugi najvrjedniji branič svijeta prema Transfermarktu (ispred je tek Ruben Dias) propustit će Svjetsko prvenstvo zbog ozljede koljena. Postojala je mogućnost da se oporavi na vrijeme, ali ipak nije uspio. Sreća u nesreći za Engleze je što su na poziciji desnog beka vjerojatno najbolje pokriveni. Tu su Alexander-Arnold, Trippier i Walker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reece James (@reecejames)

Stoper: Milan Škriniar (Slovačka, Inter)
Još jedan igrač kojem je Hrvatska bila na putu do Katara. Interov branič bio je lider reprezentacije koja je pošteno namučila Dalićevu ekipu te joj čak i uzela bod u Osijeku. Ipak, baš poput Slovenije, Slovačka se zaustavila na 14 osvojenih bodova. Škriniar je ovo ljeto bio vrlo tražen igrač, PSG je ozbiljno zagrizao, ali odbila ga je cijena od 80 miliona eura, koliko je Inter navodno tražio.

Stoper: David Alaba (Austrija, Real Madrid)
Standardni branič Reala koji je u proteklim godinama napravio transformaciju iz lijevog beka u stopera. Kao kapetan predvodio je austrijsku reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama, ali ondje ju je u prvom krugu izbacio Wales, koji je kasnije preko Ukrajine stigao do Katara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Alaba (@davidalaba)

Lijevi bek: Andy Robertson (Škotska, Liverpool)
Lijevi bek Liverpoola je baš poput Alabe bio kapiten svoje reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama te je zastao na prvoj prepreci - Ukrajini. Robertson će biti jedna od brojnih zvijezda Liverpoola koja će Svjetsko prvenstvo gledati od kuće.

Zadnji vezni: N'Golo Kante (Francuska, Chelsea)

Francuska je, dakako, izborila Svjetsko prvenstvo i branit će zlato iz Rusije. U tom zadatku će ipak biti značajno oslabljena jer je ostala bez jednog od najvažnijih igrača. Teža ozljeda tetive spriječila je Kantea da se nađe na popisu Didiera Deschampsa.

Središnji vezni: Thiago Alcantara (Španjolska, Liverpool)
Glavni igrač Liverpoolovog veznog reda iznenađujuće je izostavljen s popisa španjolskog izbornika Luisa Enriquea. Ipak, Thiago se nije naigrao ni na prošlogodišnjem Euru. Enrique očito preferira druge opcije - pozvao je mladiće Pedrija i Gavija, a tu su i Busquets, Rodri, Koke, Llorente i Soler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thiago Alcantara (@thiago6)

Središnji vezni: Toni Kroos (Njemačka, Real Madrid)
Još jedan igrač iz države koja je izborila plasman u Katar, no za Kroosa se odavno znalo da neće biti dio momčadi jer je nakon Eura prošle godine otišao u reprezentativnu mirovinu. Dugogodišnji Modrićev partner u veznom redu Reala će tako imati mjesec dana odmora, za razliku od pet godina starijeg kapetana Hrvatske.

Desno krilo: Mohamed Salah (Egipat, Liverpool)
Peti najbolji igrač svijeta u izboru za Zlatnu loptu u prošloj sezoni nije uspio dovesti Egipat do Svjetskog prvenstva. Egipćani su u drami jedanaesteraca ispali od Senegala u dodatnim kvalifikacijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Lijevo krilo: Christopher Nkunku (Francuska, RB Leipzig)
Zvijezda RB Leipziga i jedan od najtraženijih igrača svijeta trebao je biti važan dio francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, no ozlijedio se na treningu uoči polaska u Katar. Prošle sezone proglašen je najboljim igračem Bundeslige, u pravilu igra na centralnim pozicijama, ali može pokriti i krilo.

Napadač: Erling Haaland (Norveška, Manchester City)
Ako oko neke pozicije u ovoj postavi nije bilo dvojbe, onda je to upravo ova. Najvrjedniji igrač svijeta prema Transfermarktu s Norveškom je završio na trećem mjestu u skupini, iza Nizozemske i Turske. Strijelac 23 gola u 18 nastupa za City ove sezone neće moći izvanrednu formu prenijeti i u Katar. (tekst je skalapan prije povrede Benzeme)

Rezerve: Gianluigi Donnarumma (Italija, PSG), Fikayo Tomori (Engleska, Milan - nije pozvan), Juan Cuadrado (Kolumbija, Juventus), Ferland Mendy (Francuska, Real Madrid), Marco Verratti (Italija, PSG), Nicolo Barella (Italija, Inter), Martin Odegaard (Norveška, Arsenal), Federico Chiesa (Italija, Juventus), Riyad Mahrez (Alžir, Manchester City), Luis Diaz (Kolumbija, Liverpool), Diogo Jota (Portugal, Liverpool)

Učitaj još novosti