20. 11. 2022 - 05:12
OBJAVA KARIMA BENZEME SLAMA SRCE: "Nikad u životu nisam...
907
Shares
OBJAVA KARIMA BENZEME SLAMA SRCE:

MUNDIJAL U KATARU

OBJAVA KARIMA BENZEME SLAMA SRCE: "Nikad u životu nisam odustao..."

20. 11. 2022 - 05:12
0
Shares

Sjajni napadač Real Madrida Karim Benzema neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon povrede koju je zadobio na treningu reprezentacije Francuske. To su sinoć saopćili francuski mediji, a uskoro je i stigla tužna potvrda.

Najbolji fudbaler svijeta se nakon šoka kojeg je doživio oglasio na društvenim mrežama i to nakon pregleda koji su ustanovili da neće biti u mogućnosti da nastupi u Kataru.

Benzema je prihvatio ono što mu se desilo kao pravi profesionalac. Nakon što je saznao da ne može igrati, objavio je fenomenalnu poruku na Instagramu.

Poručio je sjajni napadač da nije bilo druge opcije nego da odustane, iako to ranije nikada nije učinio. Sasvim su jasni razlozi.

"U životu nikad nisam odustajao, ali večeras sam morao misliti o ekipi, kao što to uvijek činim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekom ko može pomoći našoj selekciji na Svjetskom prvenstvu", rekao je Karim Benzema.

Tugu što neće računati na Benzemu tokom Svjetskog prvenstva nije krio ni selektor Trikolora Didier Deschamps.

"Tužan sam zbog Karima jer mu je osvajanje Mundijala bio glavni cilj. Usprkos novom udarcu za reprezentaciju, imam veliko povjerenje u ovu grupu igrača. Učinit ćemo sve da maksimalno odradimo izazove koji su ispred nas", rekao je selektor Francuske.

Ovo je za Benzemu vjerovatno bila i posljednja šansa za nastup na Svjetskom prvenstvu u dresu reprezentacije Francuske jer će na narednom 2026. godine imati skoro 39 godina.

Deschamps će vjerovatno tokom dana odlučiti ko će uskočiti na spisak umjesto osvajača Zlatne lopte, a francuski mediji tvrde da bi to trebao biti Rennesov Martin Terrier.

Podsjećamo, Benzema se pridružio brojnim zvijezdama u taboru aktuelnih prvaka koje propuštaju Mundijal kao što su: Kante, Pogba, Kimpembe, Nkunku...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti