19. 11. 2022 - 23:24
VIJEST KOJE SMO SE PRIBOJAVALI DOBILA POTVRDU: Najbolji na...
907
Shares
VIJEST KOJE SMO SE PRIBOJAVALI DOBILA POTVRDU: Najbolji na planeti propušta Svjetsko prvenstvo u Kataru

FRANCUSKI MEDIJI POTVRDILI

VIJEST KOJE SMO SE PRIBOJAVALI DOBILA POTVRDU: Najbolji na planeti propušta Svjetsko prvenstvo u Kataru

19. 11. 2022 - 23:24
0
Shares

Najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema propustit će nastup s reprezentacijom Francuske na Svjetskom prvenstvu, potvrdili su večeras francuski mediji.

Napadač Real Madrida i najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema neće nastupiti za reprezentaciju Francuske na Svjetskom prvenstvu zbog povrede.

Sjajni 34-godišnji napadač povrijedio se na večerašnjem treningu nacionalnog tima, a francuski mediji dobili su informaciju da Benzema neće nastupiti na Mundijalu.

Ovo je svakako veliki udaraca za Trikolore i selektora ove reprezentacije Didiera Deschampsa koji je ostao bez glavne uzdanice u nacionalnom timu.

Benzema se na okupljanju reprezentacije pojavio povrijeđen. Radio je danima individualno i večeras se priključio ostatku ekipe.

Usred treninga zadesila ga je nevolja s kvadricepsom. Napustio je trening i otišao je na dodatne preglede koji su nažalost potvrdili prisustvo teže povrede.

Tako Benzema neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Ovo je sigurno veliki udarac za Francuze, ali za ljubitelje fudbala širom svijeta jer se ipak radi o najboljem fudbaleru svijeta.

Podsjetimo, Benzema je propustio i prvenstvo u Rusiji. Tada je bio u nemilosti Didiera Deshampsa zbog stvari koje nisu vezane za teren, a Francuzi su bez njega postali prvaci svijeta

On je za reprezentaciju Francuske nastupio 97 puta i postigao je 37 golova. Cifra bi sigurno bila i veća da nije bilo šestogodišnje pauze u periodu od 2015. do 2021. godine.

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa.

Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Učitaj još novosti