19. 11. 2022 - 22:21
STRAŠAN UDARAC ZA TRICOLORE! Šta se desilo Karimu Benzemi?...
907
Shares
STRAŠAN UDARAC ZA TRICOLORE! Šta se desilo Karimu Benzemi? Stigle prve informacije, prognoze su UŽASNE!

MUNDIJAL U KATARU

STRAŠAN UDARAC ZA TRICOLORE! Šta se desilo Karimu Benzemi? Stigle prve informacije, prognoze su UŽASNE!

19. 11. 2022 - 22:21
0
Shares

Aktuelni svjetski prvak Francuska u utorak otvara SP u Kataru utakmicom protiv Australije, a u tom susretu neće igrati najbolji igrač Europe Karim Benzema. Kako prenosi L'Equipe, ovogodišnji osvajač Zlatne lopte je u Katar stigao nedovoljno zaliječen, pokušao je odraditi trening, ali je nakon 15 minuta šepajući napustio trening.

Francuski mediji pišu kako Benzema sigurno neće igrati u prvoj utakmici, ali i to da postoji panika da se neće oporaviti do kraja turnira. U tom bi slučaju francuski selektor Didier Deschamps imao pravo pozvati zamjenu jer je rok za takvu odluku ponedjeljak. 

Benzema će večeras biti podvrgnut detaljnim pregledima. Nakon toga će se znati koliko će sjajni napadač pauzirati i hoće li eventualno propustiti nastup na Mundijalu.

Osim Benzeme, odvojeno je trenirao i Raphael Varane čiji je nastup protiv Australije također pod upitnikom, no kod njega su puno veće šanse da se pojavi na terenu u utorak. 

Slučaj Benzema samo je jedan od niza problema za Deschampsa na ovom turniru. Veznjaci Paul Pogba i N'Golo Kante otpali su još prije objave popisa za Mundijal, a s okupljanja su zbog povreda otišli Presnel Kimpembe i Christopher Nkunku.

Deschamps bi se sigurno našao u ozbiljnom problemu ako ostane i bez najboljeg igrača svijeta. Iako ima širok izbor igrača, Benzema je na terenu ipak nešto posebno u odnosu na druge i njegov izostanak se ne može nadoknaditi. Od napadača koji čekaju poziv ako Benzema otpadne, a koji su bili na prethodnim popisima su Wissam Ben Yedder iz Monaca te igrač Bayer Leverkusena Moussa Diaby.

Prethodno je Nkunkua zamijenio napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani, a od klasičnih napadača Didier Deschamps u ekipi ima još Oliviera Girouda. Napadački dio ekipe čine još Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Kingsley Coman i Marcus Thuram. Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im reprezentacije Australije, Danske i Tunisa.

Jedini nastup Benzeme na SP-ima je bio u Brazilu 2014., a zvijezda Reala zbog sukoba s Deschampsom nije bila u sastavu koji je prije četiri godine uzeo naslov prvaka. 

Učitaj još novosti