18. 11. 2022 - 23:14
OGLASIO SE ĐOKOVIĆ NAKON POTRESNIH SCENA ISCRPLJENOSTI: Evo...
907
Shares
OGLASIO SE ĐOKOVIĆ NAKON POTRESNIH SCENA ISCRPLJENOSTI: Evo šta se dogodilo

OGLASIO SE ĐOKOVIĆ NAKON POTRESNIH SCENA ISCRPLJENOSTI: Evo šta se dogodilo

18. 11. 2022 - 23:14
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je premor zaslužan za njegovo loše stanje tokom meča Završnog mastersa u Torinu sa Daniilom Medvedevom.

Đoković je pobijedio Medvedeva poslije tri seta rezultatom 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2) i više od tri sata igre. Sprski teniser je na taj način takmičenje u Crvenoj grupi završio sa tri trijumfa, uprkos ogromnom premoru i problemima sa desnim okom. Za Medvedeva duel sa osmim reketom svijeta nije imao takmičarski značaj, pošto je prethodno izgubio i od Rubleva i Tsitsipasa.

„Bio sam veoma umoran jer je na terenu bila velika borba. Nisam se mučio sa određenim dijelom tijela, moje cjelokupno fizičko stanje je preuzrokovano dužinom meča i velikim brojem dugačkih poena. Između prva dva susreta na turniru sam imao dan pauze i osjećao sam se svježe pred početak duela sa Daniilom. Bio sam nešto nervozniji jer sam znao da ću igrati protiv jednog od najboljih tenisera i najvećih rivala u prethodnom periodu. Želio sam da pobijedim bez obzira na to što sam već obezbijedio plasman u polufinale“, rekao je osmi reket svijeta i dodao:

„Uvijek želim da pobedim protiv Medvedeva, ovaj meč je pokazao koliko smo obojica mentalno jaki. Daniil je želeo da okonča sezonu pobjedom, a ja nisam htio da izgubim. Ne želim da kalkulišem, nikad to nisam radio. Želim da pobijedim svaki put. Svaki meč sa glavnim rivalima je zlatna prilika za trijumf, neću igrati zauvijek“.

U nekoliko navrata se prilikom zamjene strana moglo primjetiti da se Đoković osjeća iscprljeno – ruke su mu se tresle i u takvom stanju je lice „krio“ peškirom.

„Za to je zaslužna kombinacija raznih stvari. Neću oktrivati detalje, ne želim da otkrivam svoje stanje rivalima. Svi imaju dane tokom kojih se ne osjećaju dobro, za mene je danas takav dan. Ponosan sam što sam pronašao način i pobijedio, dugovao sam to samom sebi i mom timu – uvijek dajem 100 odsto mogućnosti“, kaže srpski teniser.

Đoković je poznat po svojoj istrajnosti i sposobnosti da u prelomnim trenucima pruži svoj maksimum, čak i kada ima problema sa umorom ili povredama. Ta osobina mu je pomogla da se ustali kao jedan od najboljih tenisera u historiji, uz raskošan talenat i igračke kvalitete.

„Granice ne postoje, ključ je u glavi. Važan je stav i način na koji prilazite situaciji. Kada imate problema sa tijelom, to utiče na vaš nastup, govor tijela i na vaše razmišljanje. Protivnik može da zapazi takve stvari i pokuša da preuzme inicijativu tokom poena, kao što je Daniil to danas činio. Najveća borba je ona unutrašnja – ako se osjećate najbolje moguće, bolje ćete i igrati, samim tim će i rezultati biti na višem nivou“, zaključio je Đoković.

(N1)

Učitaj još novosti