15. 11. 2022 - 23:13
Selektor Irana poludio zbog pitanja: Koliko ćete mi platiti za...
907
Shares
Selektor Irana poludio zbog pitanja: Koliko ćete mi platiti za odgovor?

MUNDIJAL U KATARU

Selektor Irana poludio zbog pitanja: Koliko ćete mi platiti za odgovor?

15. 11. 2022 - 23:13
0
Shares

Selektora Irana Carlosa Queiroza na konferenciji za medije uoči Svjetskog prvenstva u Kataru pitali su je li ponosan što je izbornik zemlje koja potiskuje prava žena. "Koliko ćete mi platiti da odgovorim na to? Koliko? Razgovarajte sa šefom i odgovorite mi. Ne stavljajte mi riječi u usta. Pitam koliko ćete mi platiti za taj odgovor", ljutito je odgovorio Queiroz, koji je na klupi Irana zamijenio hrvatskog trenera Dragana Skočića.

Podsjetimo, diljem Irana protekla dva mjeseca traju protesti izazvani nerazjašnjenom smrću 22-godišnje Kurdinje Mahse Amini, isprva pritvorene zbog kršenja propisa o odijevanju žena. Aktivistička novinska agencija HRANA tvrdi kako su 344 osobe ubijene, a 15.280 ih je uhićeno tijekom prosvjeda.

Iranski reprezentativci prekrili su grb tijekom pripremnih utakmica, što je protumačeno kao znak podrške prosvjedima. "Igrači mogu slobodno prosvjedovati kao što bi mogli da su iz bilo koje druge zemlje, sve dok je to u skladu s pravilima Svjetskog prvenstva i u duhu igre. Mogu se izraziti na terenu. Igrači imaju samo jednu stvar na umu, a to je borba za plasman u drugi krug", rekao je Queiroz.

Podsjetimo, Iran je u skupini B s Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Walesom. "Igrači ne žele biti samo dio povijesti već je žele i stvarati. Za mene kao selektora najvažnije je donositi radost i veselje ljudima. Ako to uspijemo, onda smo obavili svoj posao", izjavio je Queiroz.

Učitaj još novosti