12. 11. 2022 - 09:26
DAO JE LIJEPU IZJAVU, ALI NA KRAJU SVE "PROSUO" Selektor...
907
Shares
DAO JE LIJEPU IZJAVU, ALI NA KRAJU SVE

DAO JE LIJEPU IZJAVU, ALI NA KRAJU SVE "PROSUO" Selektor Mađarske ponizio Zmajeve: "Sad će dobiti po glavi..."

12. 11. 2022 - 09:26
0
Shares

Košarkaška reprezentacija BiH zadržala je šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo savladavši Mađarsku u dvorani Mirza Delibašić rezultatom 83:76, a selektor Mađara Stojan Ivković je poslije meča bio i više nego direktan. 

Ivković je inače crnogorski stručnjak i jasno je poručio da će iz naše kvalifikacione grupe na Svjetsko prvenstvo prije BiH ići "njegova" Crna Gora.

"Bosna je lijepa država i ovdje je uvijek lijepo doći. To što ljudi vole svoju reprezentaciju ne znači da je naš komfor na terenu loš. Igrači Bosne su fizički jači i to se vidjeli. 21 skok u napad. Razlika bi trebala biti i veća. Znam da moji igrači nisu pustili njima da skidaju lopte, znali smo da će biti teško jer mnogi bh. igrači igraju na visokom nivou", glasio je Ivkovićev prvi komentar na pressici poslije meča."

Ivković je pohvalio divnu atmosferu u dvorani Mirza Delibašić koja je vladala tokom utakmice.

"Fizički smo poklekli, ali to je košarka. Prijatan dan, dolazi sljedeća utakmica. Ambijent je super i motivirajući za mene. Dobili smo u Portugalu, Crnoj Gori, Češkoj. Mi volimo igrati pred ovakvom publikom, koja voli svoje, a ne mrzi nikoga. Ne znam ko može da ima problema s takvim ljudima", kazao je iskusni stručnjak.

Na kraju je na neki način i ponizio Zmajeve kazavši da će dobiti po glavi od Francuske u narednom meču.

"Ja mislim da će Crna Gora proći. Litvanija i Francuska će biti prve dvije. Svašta može da se desi, ali mislim da je realno Crna Gora u prednosti nad svima. Imaju pobjedu više, Bosnu su dobili sa 17 razlike, trebate ih dobiti ovdje sa većom razlikom. Ja mislim da to ne može. U sljedećem kolu će sve da se raščisti, a vi idete u Francusku, gdje ćete dobiti po glavi", kazao je ovaj trener.

Trenutno stanje u grupi K je takvo da Francuska i Litvanija imaju omjer 7:2, zatim slijedi Crna Gora sa 6:3, Bosna i Hercegovina 5:4, Mađarska 4:5 te Češka 3:6.

Košarkaši BiH su rano jutros otputovali u Francusku gdje će protiv aktuelnih evropskih i olimpijskih viceprvaka igrati naredni meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dolazak u grad Pau planiran je u večernjim satima, a za sutra su zakazana dva treninga našeg nacionalnog tima.

Utakmica Francuska – BiH igra se u ponedjeljak, 14. novembra sa početkom u 20:30.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti