11. 11. 2022 - 07:58
DEČKO JE REKAO "DA": Guardiola u strogoj tajnosti dogovorio...
907
Shares
DEČKO JE REKAO

DEČKO JE REKAO "DA": Guardiola u strogoj tajnosti dogovorio najskuplji transfer u historiji Premier lige

11. 11. 2022 - 07:58
0
Shares

Španac na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola nastavlja dodatno ojačavati ionako moćnu momčad aktuelnog prvaka engleske Premier lige.

‘Građani’ su godinama unazad poznati kao momčad sa najvalitetnijim rosterom u Evropi, a Guardiola nastavlja održavati takvu tradiciju na zavidnom nivou.

Nakon što je proteklog ljeta na Etihad stigao Erling Haaland u napad njegovog stroja, Španac sa iste adrese dovodi jednako kvalitetno pojačanje u vezni red.

Naime, ljudi koji su upoznati u cijelu situaciju oko Jude Bellinghama otkrivaju da je Englez već rekao ‘da’ Cityju i da Guardiola određeno vrijeme u tajnosti vodi razgovore sa talentovanim veznjakom.

Cityjeva prednost u odnosu na ostale rivale je i sjajan odnos sa Borussijom Dortmund koji je izgrađen prilikom transfera Norvežanina vrijednom 75 miliona eura.

Bellingham je oduvijek želio na vrhunskom nivou nastupati u Premier ligi, a sada će za to i dobiti priliku. No, nije ni sanjao da će biti najskuplje pojačanje u historiji lige.

Dortmund za potpis svog bisera potražuje oko 130 miliona eura, što je bez konkurencije najveća odšteta na Otoku za jednog nogometaša.

Izvor:AM

Učitaj još novosti