10. 11. 2022 - 17:51
DRAMA U REPREZENTACIJI SRBIJE: Dva najbolja napadača su...
907
Shares
DRAMA U REPREZENTACIJI SRBIJE: Dva najbolja napadača su povrijeđena i niko ne zna hoće li biti spremni za SP

DRAMA U REPREZENTACIJI SRBIJE: Dva najbolja napadača su povrijeđena i niko ne zna hoće li biti spremni za SP

10. 11. 2022 - 17:51
0
Shares

Srbija je na SP-u u Katru u grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom, a prvu utakmicu 'orlovi' igraju 24. novembra protiv Neymara i društva.

Selektor Dragan Piksi Stojković će konačni popis putnika za Katar objaviti u ponedjeljak kad i službeno započinju pripreme za SP, no srpski mediji otkrivaju da njihov izbornik ne spava nimalo mirno.

Naime, za sada niko ne zna u kakvom su stanju prva dva napadača 'orlova', a čini se kako Srbija u prvoj utakmici SP-a protiv Brazila gotovo sigurno neće moći računati na Dušana Vlahovića (22) i Aleksandra Mitrovića (28) koji su nominalno prvi i najbolji napadači reprezentacije.

Srbijanski mediji otkrivaju kako je desetak dana prije početka Mundijala Aleksandar Mitrović, napadač Fulhama i rekorder po broju golova za srpsku reprezentaciju, još uvijek na štakama!

On se povrijedio još 24. septembra na utakmici Lige nacija protiv Švedske. Isprva se činilo da povreda nije ozbiljna, ali je nakon detaljnih pregleda utvrđeno da su napadaču pukle dvije kosti u stopalu!

On se za sada oporavlja, a Piksi se nada kako će biti spreman za utakmice protiv Kameruna (28. 11.) i Švicarske (2. 12.).

Ono što sve u Srbiji zabrinjava je činjenica da je i drugi napadač 'orlova' povrijeđen. Juventusov Dušan Vlahović ne igra od 25. oktobra, problem s tetivom je takav da traži mirovanje od najmanje mjesec dana pa je i on izgubljen za susret s Brazilom.

Navijači u Srbiji su zabrinuti zbog toga, a sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović pokušao je pojasniti da situacija i nije tako loša kako se čini.

'Što se tiče povreda Mitrovića i Vlahovića...  Nije to ništa strašno, tu se radi o nogometnim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Vjerujem da će do početka SP-a sve sanirati. Mislim da javnost ne treba biti zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju', kazao je Stojanović.

Učitaj još novosti