10. 11. 2022 - 16:06
SAMUEL ETO'O SE IGRA VATROM Kamerunci zbog dresova "gurnuli...
907
Shares
SAMUEL ETO'O SE IGRA VATROM Kamerunci zbog dresova

SAMUEL ETO'O SE IGRA VATROM Kamerunci zbog dresova "gurnuli prst u oko" FIFA-i, prijeti im drakonska kazna

10. 11. 2022 - 16:06
0
Shares

Selektor kamerunske reprezentacije Rigobert Song je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali nogometni savez ove afričke države mogao bi se naći u ozbiljnom problemu.

Naime, Kamerun se na Svjetsko prvenstvo kvalifikovao u opremi francuske firme Le Coq Sportif s kojom je imala ugovor do kraja 2023. godine, ali prvi čovjek tamošnjeg saveza Samuel Eto'o je odlučio jednostrano raskinuti ugovor.
U međuvremenu je sklopio saradnju s američkom kompanijom One All Sport pa su Francuzi tužili Kamerun sudu, a onda su i pokrenuli spor kod Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Sud i FIFA su očekivano presudili da je proizvođač opreme u pravu i da Kamerunci moraju igrati na Svjetskom prvenstvu u dosadašnjim dresovima, ali je Eto'o i pored toga organizovao predstavljanje nove garniture dresova.

Međutim, tu se nije zaustavio. Kamerunci su s igračima iz domaćeg prvenstva jučer odigrali prijateljsku utakmicu protiv Jamajke (1:1) i na tom susretu su izašli na teren u opremi američkog One All Sporta.

Čelnici kamerunskog saveza su tako definitivno isprovocirali FIFA-u pa bi njihova selekcija moga pretrpriti određenu suspenziju.

Sada se očekuje reakcija FIFA-e pa nam ostaje da vidimo hoće li im kaznu odrediti prije ili poslije Svjetskog prvenstva.

Učitaj još novosti