08. 11. 2022 - 16:15
ĐOKOVIĆEV OTAC OPET PO SVOME: Novak se pojavio da pokaže...
907
Shares
ĐOKOVIĆEV OTAC OPET PO SVOME: Novak se pojavio da pokaže svijetu kako Srbi nisu genocidan narod

SRAMOTNA IZJAVA

ĐOKOVIĆEV OTAC OPET PO SVOME: Novak se pojavio da pokaže svijetu kako Srbi nisu genocidan narod

08. 11. 2022 - 16:15
0
Shares

Srđan Đoković, otac srpskog tenisača Novaka Đokovića, ponovno je poručio da će njegov sin biti najbolji sportista svih vremena te je prozvao Rogera Federera i australske vlasti.

"Neka Australci naprave što misle da trebaju, on će svakako biti najbolji sportista svih vremena. Novak planira igrati još dvije godine. Na način na koji je Federer zadnjih godina igrao, zbog nekih drugih stvari koje nemaju veze sa sportom, moj sin može igrati koliko god hoće. Ali on to neće raditi jer je Srbin, jer je Đoković", rekao je Srđan o Đokovićevom nastupu u Australiji u januaru. Podsjetimo, Novak je deportiran iz Australije ove godine nakon što je u tu zemlju stigao iako nije bio vakcinisan.

"On je isti kakav je bio i kada su ga protjerali iz Australije. Moram birati riječi, a nisam ih birao kada su mi držali dijete u zatvoru, što je sramota svih sramota. Oni su ga htjeli slomiti i uništiti, da pokažu kako preko njega raditi što god hoće. Dok je letio avionom između Dubaija i Melbournea oni su promijenili zakon. On je postigao veliku pobjedu, veću od svih turnira koje je osvojio."

U nedjeljnom finalu Pariza Đoković je izgubio od 19-godišnjeg Holgera Runea. "I pored toga što ima 36 godina, dijete je dijete, pa su emocije velike. Sport se sastoji iz poraza i pobjeda, a ko se u svijetu sporta ponaša u porazu kao Novak? Niko! Novaka je možda izgubila porodica, ali dobio ga je narod. Mene su ljudi zvali nakon poraza i plakali. Poistovjećuju se s njim", rekao je Srđan pa nastavio:

"On se pojavio u najgore vrijeme za Srbiju i za srpski narod u posljednjih 50 godina. On se pojavio kao znak da mi nismo genocidan narod, da smo mi dio stare europske civilizacije, da nemamo čega da se sramimo."

Eh sada Srđan je itekako zaslužio odgovor - itekako se imate svi sramiti Srđane Đokoviću, sjeti se samo Srebrenice i sve će ti biti jasno. Ali ti si sigurno u ovoj izjavi aludirao kako tamo nije bilo genocida, iako je to utvrđeno međunarodnim presudama. Ništa novo od tebe...

Učitaj još novosti