07. 11. 2022 - 15:43
SPREMA SE NEVIĐENI SPEKTAKL U BiH: Đoković protiv jednog od...
907
Shares
SPREMA SE NEVIĐENI SPEKTAKL U BiH: Đoković protiv jednog od najboljih igrača na svijetu i velikog rivala

KYRGIOS OTKRIO, SRPSKI MEDIJI TVRDE DA ĆE SE IGRATI U BANJA LUCI

SPREMA SE NEVIĐENI SPEKTAKL U BiH: Đoković protiv jednog od najboljih igrača na svijetu i velikog rivala

07. 11. 2022 - 15:43
0
Shares

Australski teniser Nick Kyrgios na Instagramu je najavio da će igrati revanš protiv Novaka Đokovića u njegovom rodnom gradu Beogradu, a prema pisanju srbijanskih medija riječ je o dolasku Australca na ATP 250 turnir koji će se naredne godine igrati u Banjoj Luci.

Potvrđeno je da je direktor turnira Đorđe Đoković u pregovorima sa Kyrgiosom oko dolaska u Banja Luku na ATP 250 turnir, a sama objava Kyrgiosa djeluje kao da je on već prihvatio poziv i da ćemo gledati nezapamćen spektakl u gradu na Vrbasu.

Naredna godina bit će upisana u historiju bh. tenisa jer će se u njoj prvi put jedan ATP turnir igrati u Bosni i Hercegovini. U pitanju je ATP 250 turnir koji se inače igra u Beogradu pod zvaničnim nazivom Serbia Open.

Status Nicka Kyrgiosa na Instagram storyju (Foto: Screenshot)

ATP je već na zvaničnoj stranici objavio da će Banja Luka i BiH prvi put u svojoj historiji biti domaćini jednog ATP turnira. Odluka o relokaciji turnira je privremena i potrajat će samo jednu godinu.

Razlog prelaska u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije.

Turnir iz serije ATP 250 igra se svakog aprila, a jedini igrač koji je osvojio više od jedne titule je upravo Novak Đoković.

Učitaj još novosti