07. 11. 2022 - 08:11
HAOS U ARGENTINI: Utakmica za naslov prvaka prekinuta nakon 10...
907
Shares
HAOS U ARGENTINI: Utakmica za naslov prvaka prekinuta nakon 10 crvenih kartona, pogledajte kako je završilo... (VIDEO)

TROFEO DE CAMPEONES

HAOS U ARGENTINI: Utakmica za naslov prvaka prekinuta nakon 10 crvenih kartona, pogledajte kako je završilo... (VIDEO)

07. 11. 2022 - 08:11
0
Shares

Nogometaši Racing Cluba osvojili su Trofeo de Campeones nakon što su u utakmici s bizarnim krajem pobijedili Boca Juniorse 2:1. Susret je završen koji trenutak prije isteka vremena uz rijetko viđenu seriju crvenih kartona zbog koje Boca nije imala dovoljan broj igrača da završi utakmicu.

Trofeo de Campeones de la Liga Profesional je utakmica u kojoj se za trofej bore osvajači argentinskog prvenstva i pobjednici tamošnjeg kupa. Budući da su u ovoj godini do oba trofeja stigli Bocini igrači, drugi sudionik natjecanja morao se dobiti utakmicom između osvajača drugog mjesta u ligi (Racing) i finalista kupa (Tigre). Racing je tu utakmicu dobio u produžetku 2:1.

Produžetak je igran i u utakmici za naslov, a Racing Club je u njoj slavio produžetkom. Bocu je u prednost doveo gol koji je postigao Norberto Briasco u 18. minuti. Već četiri minute kasnije rezultat je ponovno bio izjednačen nakon što je Matias Rojas pogodio za 1:1. Do haosa je došlo u posljednjim trenucima ogleda koji je riješio Carlos Alcaraz pogotkom u 119. minuti.

U produžetak su obje ekipe ušle s po desetoricom. Sebastian Villa i Johan Carbonero su zbog sukoba zaradili crvene kartone u petoj minuti sudačkog produžetka, a Bocin Alan Varela morao je na klupu u 100. zbog drugog žutog kartona. Devet minuta kasnije Alcaraz je iskoristio igrača više za Racing Club i postigao gol odluke nakon kojeg je puno posla imao sudac Facundo Tello.

Čovjek koji će dijeliti pravdu i na utakmicama Svjetskog prvenstva seriju isključenja petorice igrača u četiri minute započeo je dajući crveni karton Alcarazu koji je neprimjereno slavio pred Bocinim navijačima. To je uzrokovalo bijes igrača prvaka, a potom i gužvu koja je nastala u kojem su neki vukli Alcaraza za uho i gađali ga loptom.

Luis Advincula, Carlos Zambrano, Frank Fabra, Diego Gonzalez i Dario Benedetto, svi odreda Bocini igrači, poslani su s terena i utakmica je morala biti prekinuta. Isključenjem je kažnjen bio i Racingov Jonathan Galvan.

Ukupno je Tello isključio desetoricu igrača u haotičnoj utakmici na stadionu Unico, a jedanaest doda li im se i Bocin trener Hugo Ibarra. Trojica su bila Racingovih, a sedmorica iz redova Boca Juniorsa.

Učitaj još novosti