06. 11. 2022 - 09:05
ON ZNA UZVRATITI Cijela dvorana navijala protiv Đokovića, on...
907
Shares
ON ZNA UZVRATITI Cijela dvorana navijala protiv Đokovića, on provocirao publiku

ON ZNA UZVRATITI Cijela dvorana navijala protiv Đokovića, on provocirao publiku

06. 11. 2022 - 09:05
0
Shares

Novak Đoković s 2:1 pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa u polufinalu Mastersa u Parizu. Dramatični meč odlučen je u tie-breaku odlučujućeg seta. Bila je to osma pobjeda zaredom Đokovića protiv grčkog tenisera, sada vodi 9-2 u međusobnim okršajima s njim.

"Počeo sam odlično meč, cijelu situaciju sam jasno vidio i čitao, osjećao svaki svoj udarac. To mi je omogućilo uspostaviti kontrolu. Ali, rano u drugom setu, propuštene su neke prilike na njegov servis, on je dobro odservirao, pronašao prave udarce i motivirao publiku da mu da podršku", rekao je Đoković pa se osvrnuo na parišku publiku koja je navijala za Grka.

"Vidjeli ste koliko ga je publika podržala u drugom setu. On je to tražio od nje i dobio i tek krajem trećeg seta je bila malo izjednačenija u pristupu prema nama. Sve do tada je bila na njegovoj strani i moram reći da je dosta doprinijela ovakvom toku meča. Ako cijeli stadion uzvikuje tvoje ime i diže te, to naravno mijenja atmosferu na terenu, mijenja inicijativu gdje on dobija krila", rekao je Đoković koji je u poen za 6:4 u tie-breaku proslavio provocirajući publiku s prstom na uhu.

U finalu i lovu na sedmu titulu u Parizu Đokovića čeka 19-godišnji Danas Holger Rune. "Holgera znam jako dobro jer često treniramo na različitim podlogama, a i pratio sam put njegovog uspjeha od juniora pa do današnjih dana. Izuzetno mi je drag, ima sjajnu radnu etiku i na neki način me borbenošću i bekendom podsjeća na mene."


Index.hr

Učitaj još novosti