01. 11. 2022 - 22:52
ON JE HRABAR Ratnici se pretvorili u kukavice: Samo je jedan...
907
Shares
ON JE HRABAR Ratnici se pretvorili u kukavice: Samo je jedan stao pred navijače, plače, gleda i trpi uvrede

ON JE HRABAR Ratnici se pretvorili u kukavice: Samo je jedan stao pred navijače, plače, gleda i trpi uvrede

01. 11. 2022 - 22:52
0
Shares

Rijetki su fudbaleri koji srcem i dušom osjećaju klub za koji igraju te im svaki ponižavajući rezultat teško padne, ali opet imaju dovoljno hrabrosti stati pred navijači i istrpiti uvrede.

Atletico Madrid je ispao iz Evrope. To je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone. Nakon što su se prošle sedmice oprostili od Lige prvaka, Jorgnadžije nisu uspjele izboriti ni plasman u Europa ligu.

Zbog svog stila igre, odnosno velike agresivnosti pa donekle i bezobrazluka otkako ekipu vodi Diego Simeone igrači Atletica su poprilimi nadimak Cholovih ratnika.

Međutim, na stadionu Dragao ratnici su postali kukavice, preciznije samo je jedan bio taj koji je pokazao da ima hrabrosti suočiti se sa navijačima kada je najteže.

Bivši prvak Španije je gostovao Portu u 6. kolu Lige prvaka, trebala mu je pobjeda uz kiks Bayer Leverkusena da se osigura nokaut faza Europa lige.

Iz Madrida je doputovalo oko 2.000 navijača koji su na kraju doživjeli novo razočaranje pošto su portugalski Zmajevi su slavili sa 2:1 te osigurali prvo mjesto u grupi ispred Club Bruggea, dok je u Europa ligu otišao Bayer Leverkusen.

Poslije utakmice kada su svi otišli u svlačionicu samo je Saul Niguez stao pred navijače Atletico Madrida i ta scena je vrlo brzo postala viralna.

Niguez je nepomično stajao te sa suzama gledao u navijače koji su vrijeđali ekipu i tražili su od njega da na raport dovede i ostale igrače što se na kraju nije desilo.

Video OVDJE.

Inače, Niguez je prošao omladinske selekcije Reala i Atletica, a prošle godine Diego Simeone je učinio sve da ga se riješi pa ga je prisilno poslao u Chelsea na posudbu.

Španac se ljetos vratio u tim te je ostao član ekipe i ove sezone igra poprilično standardno sa 16 nastupa u svim mečevima, međutim i njemu ide poprilično loše kao i cijeloj ekipi.

Ispadanje iz grupe znači da je Atletico po prvi put otkako ekipu vodi Simeone neće prezimiti u Evropi i dojam je da je došao kraj jednoj eri te da Jorgandžije uskoro moraju tražiti neku novu trenersku opciju.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti