01. 11. 2022 - 22:25
Navijači na Svjetskom prvenstvu u strahu od kamila: Opasnije...
907
Shares
Navijači na Svjetskom prvenstvu u strahu od kamila: Opasnije su od korone

Navijači na Svjetskom prvenstvu u strahu od kamila: Opasnije su od korone

01. 11. 2022 - 22:25
0
Shares

Za ljubitelje nogometa na Svjetskom prvenstvu u Kataru neće biti lako ispuniti vrijeme na načine na koje su navikli. Alkohol i seks u muslimanskoj zemlji bit će ograničeni za ljubitelje sporta željne te vrste zadovoljstva, a od njih se sada traži da se drže što dalje od kamila.

Engleski The Sun piše da postoji bojazan da bi navijači koji putuju u Katar mogli biti zaraženi virusom bliskoistočnog respiratornog sindroma (skraćeno MERS) putem kontakta sa životinjama.

"Trebalo bi da bude još opasniji od korone", navodi The Sun.

Za razliku od Covid-19, prema engleskom listu, ne postoji vakcina ili liječenje, pa je navijačima u Engleskoj i Velsu savjetovano da poslušaju savjete vlade.

List citira univerzitetskog profesora Paula Huntera koji je rekao:

"Navijači treba da se drže podalje od kamila u Kataru. Zdrav razum to preporučuje kako bi se smanjio rizik od zaraze virusom. To je gadan virus, mnogo smrtonosniji od Covid-19 s vrlo visokom stopom smrtnosti i u ovom trenutku ne postoji efikasna vakcina."

Virus je zarazio više od 2.000 ljudi i ubio najmanje 850 od kada je prvi put otkriven u Saudijskoj Arabiji 2012. godine, navodi The Sun.

Učitaj još novosti