16. 10. 2022 - 08:40
Wilder se vratio boksu nakon godinu dana, nevjerovatnim 42....
907
Shares
Wilder se vratio boksu nakon godinu dana, nevjerovatnim 42. nokautom ugasio je protivnika VIDEO

Wilder se vratio boksu nakon godinu dana, nevjerovatnim 42. nokautom ugasio je protivnika VIDEO

16. 10. 2022 - 08:40
0
Shares

Deontay Wilder  vratio se u ring nakon godinu dana i već u prvoj rundi nokautirao finskog teškaša Roberta Heleniusa. Američkom bokseru bila je to 46. borba u karijeri, 43. pobjeda, a nevjerojatna 42. nokautom. U njujorškom Barclays Centru sve je riješio za manje od tri minute.

Heleniusov nadimak je Nordic Nightmare, odnosno Nordijska noćna mora, ali on je taj koji je završio na spavanju. U samoj završnici prve runde se okuražio i pokušao stisnuti Wildera u ugao, ali ovaj mu je kontrirao direktom u lice i poslao ga na pod. Sudija je počeo odbrojavati, ali uvidjevši da Finac nepomično leži, samo je odmahnuo da je borba gotova.

Video OVDJE.

Nakon okruglih 40 pobjeda Bronzani Bombarder je 2018. prvi put boksao protiv Tysona Furyja, a završilo je bez pobjednika, podijeljenom odlukom sudija. Nakon pobjeda nad Dominicom Breazealeom i Luisom Ortizom dobio je priliku za revanš protiv Furyja, i to dvaput, ali Kralj Cigana oba je puta bio bolji, prvo tehničkim, a onda klasičnim nokautom.

Wilder je već bio izgubio motivaciju za nastavkom karijere, ali predomislio se u maju kad su mu u rodnom gradu Tuscaloosi u Alabami podignuli bronzani kip u prirodnoj veličini. Ovom pobjedom pokazao je da nije pogriješio.

S obzirom na to da je dokazao da i dalje pripada vrhu teške kategorije, Wilder će vjerovatno dobiti priliku da se konačno susretne s Anthonyjem Joshuom, a nije isključeno ni da će odmah u borbu za naslov protiv Oleksandra Usika.


Index.hr

Učitaj još novosti