14. 10. 2022 - 16:46
AUUU KAKAV ĆE OVO SPEKTAKL BITI: Najsnažniji nogometaš svijeta...
907
Shares
AUUU KAKAV ĆE OVO SPEKTAKL BITI: Najsnažniji nogometaš svijeta odmah nakon okončanja karijere zakazao veliku borbu u Londonu

Adebayo Akinfenwa

AUUU KAKAV ĆE OVO SPEKTAKL BITI: Najsnažniji nogometaš svijeta odmah nakon okončanja karijere zakazao veliku borbu u Londonu

14. 10. 2022 - 16:46
0
Shares

Čuveni engleski nogometaš Adebayo Akinfenwa prije nekoliko mjeseci završio je dugogodišnju karijeru, a naredne sedmice započinje novu, onu u hrvanju.

Akinfenwa je godinama stekao status velike nogometne zvijezde iako nije igrao na najvišem nivou. Zbog svoje muskulature i impresivne fizičke građe prozvan je najsnažnijim nogometašem na svijetu, nakon čega je napravio planetarno popularni brend "Beast Mode On".

Tako je ovaj 40-godišnji napadač, koji je karijeru završio u trećeligašu Wycombe Wanderersu, odlučio ostati u sportu i posvetiti se hrvanju u kojem će naredne sedmice upisati debi.

Saopćio je da je naredni korak borba u hrvanju koju će održati 23. oktobra. To će biti debi u profesionalnom hrvanju pod britanskom promocijom Progress Wrestling, piše Klix.ba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BT Sport (@btsport)

Tu će Akinfenwa raditi debi u pratnji velikog prijatelja i osvajača olimpijske medalje Anthonyja Ogogoa koji će imati borbu večeri u Londonu 23. oktobra. Protivnici će biti Hitta Malik i Kosta Konstantino.

Akinfenwa je karijeru završio u Wycombeu, a prije toga igrao je za Wimbledon, Millwall, Swansea, Doncaster, Northampton i brojne druge engleske ekipe.

Učitaj još novosti