13. 10. 2022 - 12:36
Larisa Cerić i sestre Samardžić ispale u ranoj fazi Svjetskog...
907
Shares
Larisa Cerić i sestre Samardžić ispale u ranoj fazi Svjetskog prvenstva u džudou

UZBEKISTAN

Larisa Cerić i sestre Samardžić ispale u ranoj fazi Svjetskog prvenstva u džudou

13. 10. 2022 - 12:36
0
Shares

Na Svjetskom prvenstvu u džudou u Uzbekistanu Bosnu i Hercegovinu su predstavljale Larisa Cerić i sestre Aleksandra i Anđela Samardžić.

Naše reprezentativke su ispale u ranoj fazi takmičenja i ukupno su ostvarile četiri pobjede.

Naša najveća uzdanica Larisa Cerić je prošla jednu prepreku i zaustavljena je u osmini finala u kategoriji preko 78 kg. U prvom kolu je trijumfovala protiv petoplasirane sa Olimpijskih igara u Tokiju, Kineskinje Xu Shiyan, a zatim je izgubila borbu u drugom kolu od Brazilke Beatriz Souze koja je na kraju postala viceprvakinja.

I Aleksandra Samardžić je ispala u osmini finala do 70 kg, ali je ona prošla dva kola. U prvom je pobijedila Grčkinju Elisavet Teltsidou, u drugom Rumunku Serafimu Moscalu, dok je ispala od Hrvatice Barbare Matić koja se na kraju okitila zlatom.

Anđela Samardžić je u kategoriji do 57 kg pobijedila kazahstanku Sevaru Nishanbayevu, a potom je ispala u šesnaestini finala od Ukrajinke Darije Bilodid.

Larisa i Aleksandra su plasmanom u osminu finala osvojile po 320 bodova za olimpijsku normu, odnosno olimpijsku i svjetsku ranking listu, dok je Anđela osvojila 240 bodova.

Učitaj još novosti