07. 10. 2022 - 09:20
KO JE SRBIN KOJI JE SINOĆ ODUŠEVIO SVE U NBA? Još nije ni...
907
Shares
KO JE SRBIN KOJI JE SINOĆ ODUŠEVIO SVE U NBA? Još nije ni završio srednju školu, a ČUDESAN JE

NIKOLA JOVIĆ

KO JE SRBIN KOJI JE SINOĆ ODUŠEVIO SVE U NBA? Još nije ni završio srednju školu, a ČUDESAN JE

07. 10. 2022 - 09:20
0
Shares

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović ovog je ljeta izabran kao 27. na NBA draftu, a iako je tek napunio 19 godina, očekuje se da već u prvoj sezoni bude u standardnoj rotaciji Miami Heata. U sinoćnjoj predsezonskoj pobjedi kod Brooklyn Netsa postigao je 10 poena uz pet asistencija, tri skoka i dvije krađe za 16 minuta igre.

Jović je tako zaigrao u NBA utakmici, makar predsezonskoj, prije nego što je uopće završio srednju školu. Miamijev trener Erik Spoelstra nakon utakmice je otkrio da je mladi Srbin prije mature otišao u Ameriku zbog drafta te da još mora položiti završni ispit.

"Radi na tome da završi sve putem poziva na Zoomu", objasnio je Spoelstra novinaru Miami Heralda, a sam Jović je dodao da će položiti ispit kad bude imao malo vremena za sebe.

Taj 208 cm visoki krilni igrač do ljeta je igrao za Megu te u ABA ligi imao prosjeke od 11.7 poena, 4.4 skoka i 3.4 asistencije, za što je na kraju sezone nagrađen priznanjem za najboljeg mladog igrača tog natjecanja.

Osim mature, Jović je zbog NBA karijere propustio i Eurobasket. Iako je trebao biti u sastavu i igrao je za srpsku reprezentaciju u lipnju na kvalifikacijama za SP 2023., Heat je insistirao da drugi dio ljeta provede s klubom i priprema se za svoju prvu NBA sezonu.

Učitaj još novosti