06. 10. 2022 - 16:22
Nema baš puno drugih opcija u ovom trenutku: Xavi prisiljen...
907
Shares
Nema baš puno drugih opcija u ovom trenutku: Xavi prisiljen primijeniti Koemanovu taktiku

Nema baš puno drugih opcija u ovom trenutku: Xavi prisiljen primijeniti Koemanovu taktiku

06. 10. 2022 - 16:22
0
Shares

Xavi Hernandez ima mnoštvo kadrovskih problema i na popisu čak šestoricu ozlijeđenih nogometaša.

Zadnji u nizu su Andreas Christensen i Franck Kessié koji su doživjeli ozljede na utakmici protiv Intera. Danac će izbivati s terena više od mjesec dana, a Kessié bi trebao biti spreman za uzvrat s Interom.

Na popisu ozlijeđenih još su i Ronald Araujo, Jules Koundé, Hector Bellerin i Memphis Depay, a vratio se Frenkie de Jong. Upravo bi oporavljeni Nizozemac mogao biti Xavijevo iznenađenje u zadnjoj liniji u nadolazećim utakmicama.

Katalonski mediji pišu da bi De Jong mogao zaigrati na poziciji stopera, jer u srcu zadnje linije Xavi u ovom trenutku može računati samo na Gerarda Piquea i Erica Garciju.

Barcelona dočekuje Celtu Vigo za vikend, pa Inter u srijedu i nakon toga slijedi El Clasico 16. oktobra, tako da će Xavi morati rotirati i odmarati najbolje.

De Jong bi protiv Celte mogao zaigrati stopera, ponajviše zbog toga da Xavi izbjegne potencijalnu ozljedu veterana Pique, koji će morati igrati protiv Intera i Reala.

Interesantno je to da je Ronald Koeman nerijetko koristio De Jonga kao stopera, od kojeg su kretali napadi iz zadnje linije.

Izvror:AM

Učitaj još novosti