06. 10. 2022 - 12:14
SAMO OVO JE IZUSTIO: Haaland mu sinoć zabio dva gola, a onda...
907
Shares
SAMO OVO JE IZUSTIO: Haaland mu sinoć zabio dva gola, a onda je on prišao Grealishu da ga pita samo jednu jedinu stvar

LIGA PRVAKA

SAMO OVO JE IZUSTIO: Haaland mu sinoć zabio dva gola, a onda je on prišao Grealishu da ga pita samo jednu jedinu stvar

06. 10. 2022 - 12:14
0
Shares

Erling Haaland ove sezone igra u nevjerovatnoj formi u dresu Manchester Cityja.

Haaland je ljetos napustio Borussiju Dortmund i za 60 miliona eura potpisao je za Manchester City, te je već na samom početku sezone pokazao da će biti ogromno pojačanje.

Norveški napadač je već sada svima pokazao zbog čega za njega kažu da će uskoro sigurno osvojiti Zlatnu loptu jer se radi o zaista nevjerovatnom napadaču.

Haaland je blistao i sinoć protiv Kopenhagena u meču Lige prvaka jer je u pobjedi od 5:0 uspio da postigne dva gola.

U kakvoj formi igra ovaj 22-godišnji napadač dovoljno je reći da je u dosadašnjem dijelu sezone zabio već nestvarnih 19 golova u svim takmičenjima na svega 12 odigranih mečeva, te je dodao tri asistencije.

Kao što smo već spomenuli Haaland je sinoć zabio dva gola protiv Kopenhagena, a nakon utakmice Jack Grealish je otkrio šta mu je golman gostujućeg tima rekao poslije meča.

Poljski golman Kamil Grabara je imao nekoliko odličnih odbrana i najzaslužniji je što danski klub nije doživio još veći debakl, ali jednostavno nije uspio da zaustavi Haalanda, piše Sportsport.ba.

"Nevjerovatan je, nikada nisam svjedočio nečemu takvom u mom životu. Kada je zabio drugi gol nasmijao sam se jer je on uvijek tu na pravom mjestu. Njihov golman mi je nakon toga rekao 'On nije čovjek, on je s drugog planeta'. Pogledao sam ga i odgovorio mu da znam na šta misli. Nevjerovatan je, zadovoljstvo je igrati s njim i nadam se da će nastaviti ovako", rekao je Grealish.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BT Sport (@btsport)

Manchester City je prvi u grupi sa maksimalnih devet bodova, dok je Dortmund drugoplasirani sa šest.

Prema svemu sudeći Kopenhagen će se sa Sevillom do kraja boriti za treću poziciju koja vodi u nokaut fazu Evropske lige.

Učitaj još novosti