06. 10. 2022 - 12:12
KAMERE SU SVE ZABILJEŽILE: Nervozni Neymar pružio ruku...
907
Shares
KAMERE SU SVE ZABILJEŽILE: Nervozni Neymar pružio ruku četvrtom sudiji i nešto mu dobacio, ali nije očekivao takav odgovor

LIGA PRVAKA

KAMERE SU SVE ZABILJEŽILE: Nervozni Neymar pružio ruku četvrtom sudiji i nešto mu dobacio, ali nije očekivao takav odgovor

06. 10. 2022 - 12:12
0
Shares

PSG je sinoć remizirao u gostima protiv Benfice (1:1) u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Parižani su u Lisabonu imali ulogu favorita protiv Benfice, ali je portugalski klub još jednom pokazao da ove sezone igra u sjajnoj formi i uspio je ostati neporažen protiv PSG-a.

Gosti iz Pariza su uspjeli povesti sa 1:0 sredinom prvog poluvremena kada je fantastičan pogodak zabio Lionel Messi, ali je Benfica u 41. poravnala na 1:1 autogolom Danila što je bio i konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu bilo je nekoliko odličnih prilika s obje strane, ali su na kraju mreže mirovale i čini se da je najpravednije bilo da ekipa podijele bodove.

Međutim, u finišu meča bilo je i varnica između igrača dva tima, te je španski sudija Jesus Manzano imao pune ruke posla.

U sudijskoj nadoknadi je nakon jednog prekršaja pokazao žuti karton Fabianu Ruizu, ali i Neymaru zbog prigovora iako Brazilcu nije bilo uopšte jasno zašto je na kraju upisan u bilježnicu.

Neymar je tvrdio da faula nije bilo, ali mu je Manzano neočekivano pokazao žuti karton s čim se Brazilac nije mogao pomiriti ni kada je utakmica završena.

Naime, kamere su snimile zanimljivu situaciju kada je Neymar imao verbali okršaj s četvrtim sudijom kojem je također imao šta da kaže iako na početku uopšte nije izgledalo da će se tako zakačiti.

Neymar je sudiji pružio ruku i rukovali su se, ali mu je potom nešto dobacio zbog čega četvrti sudija nije tako lako pustio Neymarovu ruku.

Brazilca je to naljutilo što se na snimku jasno vidjelo, a potom su oni razmijenili nekoliko riječi nakon čega je četvrti sudija pokazao Neymaru da mu je najpametnije da krene prema svlačionici.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

PSG i Benfica sastaju se već narednog utorka kada će igrati meč 4. kola Lige prvaka, ali ovaj put na Parku Prinčeva.

Učitaj još novosti