06. 10. 2022 - 11:56
ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE: Došao na utakmicu, znao da će...
907
Shares
ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE: Došao na utakmicu, znao da će dobiti otkaz pa doživio DEBAKL

SEVILLA

ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE: Došao na utakmicu, znao da će dobiti otkaz pa doživio DEBAKL

06. 10. 2022 - 11:56
0
Shares

Čelnici Seville uručili su otkaz treneru Julenu Lopeteguiju nakon teškog poraza od Borussije Dortmund u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 4:1, a ono što je posebno bizarno u ovoj situaciji jeste činjenica da su španski mediji i prije utakmice najavili njegov odlazak i čak su imenovali njegovog nasljednika.

"Julen Lopetegui je razriješen dužnosti", objavili su iz Seville, uz dodatak da se zahvaljuju treneru na svemu što je uradio na klupi ovog tima.

Sinoćnji poraz bio je šesti za Sevillu od početka sezone, a drugi u Ligi prvaka, a koliko lošu sezonu igraju najbolji je pokazatelj da su u La Ligi tek na 17. mjestu i imaju samo jednu pobjedu u sedam odigranih mečeva.

Na kraju utakmice, Lopetegui je izašao na centar terena i izvinio se navijačima zbog situacije u koju je klub doveden.

Lopetegui je na klupi Seville od jula 2019. godine, a najveći uspjeh je ostvario 2020. godine kada je osvojio Evropsku ligu pobjedom protiv Intera u finalu.

Ono što je posebno bizarno u ovoj sitaciji jeste činjenica da su španski mediji tokom čitavog jučerašnjeg dana najavljivali da će Sevilla, bez obzira na rezultat protiv Borussije Dortmund, sigurno uručiti otkaz svom treneru, a da će na njegovo mjesto doći argentinski stručnjak Jorge Sampaoli koji je i ranije bio trener ovog tima.

U toj situaciji, kada je svima bilo jasno da je to oproštajna utakmica za Lopeteguija, Sevilla je doživjela težak poraz od Borussije Dortmund.

Učitaj još novosti