06. 10. 2022 - 09:19
SRBIN U NEVIĐENIM MUKAMA: Igrači Dortmunda sinoć su se...
907
Shares
SRBIN U NEVIĐENIM MUKAMA: Igrači Dortmunda sinoć su se

LIGA PRVAKA

SRBIN U NEVIĐENIM MUKAMA: Igrači Dortmunda sinoć su se "iživljavali" nad Nemanjom Gudeljom, dva driblinga ga vratila u pionire

06. 10. 2022 - 09:19
0
Shares

Sevilla je sinoć pred svojim navijačima doživjela još jedan težak poraz jer je Borussia Dortmund slavila sa 4:1 u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Dortmund je bez mnogo muke uspio da pobijedi sinoć u Sevilli i dođe do nova tri boda koja će možda biti i od krucijalnog značaja u borbi za drugu poziciju u grupi i plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Njemački klub je odlično otvorio meč i poveo već u šestoj minuti kada je fantastičan pogodak za 1:0 postigao Guerreiro.

U finišu prvog poluvremena Dortmund je zabio još dva gola, a u centru pažnje tih pogodaka bio je srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj. U obje akcije veznjak Seville se nije proslavio jer su ga do ludila svojim driblizima dovodili Bellingham i Moukoko, piše Sportsport.ba.

Naime, u 41. minuti Bellingham je sjajnim lažnjakom prevario Gudelja i uspio je da pogodi za 2:0 dok je srbijanski reprezentativac pokušao da shvati u kojem pravcu je otišao kapiten Dortmunda.

To pogledajte OVDJE.

No, samo dvije minute kasnije Gudelj je ponovo bio u centru pažnje. Ovaj put nevjerovatnim potezom prevario ga je Moukoko koji je na kraju bio asistent za Adeyemija, a on je pogodio za 3:0.

To možete vidjeti OVDJE.

Gudelj se sinoć jednostavno nije proslavio svojom igrom i nije uspio da zaustavi napadače Dortmunda što mu je bio glavni zadatak.

Sevilla ove sezone igra zaista ispod svih očekivanja i teško će se uspjeti na kraju plasirati u nokaout fazu Lige prvaka jer trenutno ima samo jedan osvojen bod.

Ni u domaćem prvenstvu im ne ide najbolje jer se nalaze u donjem dijelu tabele. Zbog toga nije iznenađenje što je klub odmah nakon sinoćnjeg poraza od Dortmunda objavio da Julen Lopetegui više nije trener Seville.

Španski mediji pišu da će klupu španskog kluba gotovo sigurno preuzeti Jorge Sampaoli kojem će to biti drugi mandat u Sevilli.

Učitaj još novosti